Kohutun "käsivirheen" tehnyt Huuhkajat-puolustaja ärähti: "Tuomarit eivät tunnu tietävän, mikä on käsivirhe ja mikä ei"

Suomen jalkapallomaajoukkue taipui Italialle karvaasti EM-karsintaottelussa Tampereella maalein 1–2, kun saapasmaa teki toisen maalinsa kyseenalaisesti tuomitusta rangaistuspotkusta. Tilanne tulkittiin Sauli Väisäsen käsivirheeksi, mikä kummastutti suuresti huuhkajapuolustajaa.

Väisänen meni ottelun loppupuoliskolla peittämään laukausta, ja pallo kopsahti Suomen rangaistusalueella hänen kyynärpäähänsä. Väisänen yritti sanojensa mukaan tehdä itseään muuten mahdollisimman isoksi, mutta käsillä pieneksi. Käsi oli hänen kropassaan kiinni.

– Tuomarit eivät tunnu itsekään aina tietävän, mikä on käsivirhe ja mikä ei. Harmittaa tosi paljon, että tuollaiseen ratkeaa peli, Väisänen puhalteli.

Väisänen protestoi tuomiota ja yritti vielä puhua erotuomari Bobby Maddenin kanssa.

– Sanoin, että meillä oli just tuomarien pitämä briiffi sääntömuutoksista. Ei se voi olla pilkku, kun se tulee noin läheltä enkä tee itseäni isommaksi. Ei siihen (tuomariin) kuitenkaan oikein saanut kontaktia.

– Sen briiffin perusteella, mikä meille annettiin, se oli väärä tuomio.

Jorginho laittoi rankkarin 79. minuutilla oikeaan alakulmaan ja siirsi Italian 2–1-johtoon. Lukemat säilyivät taiston loppuun.

– Tuntuu, että hyvä taistelu menee hukkaan. Tänään osoitettiin, että pystytään pelaamaan Italian kaltaisen futismaan kanssa samalla tasolla ja oli avaimet ihan omissa käsissä, Väisänen toisti.

Italiassa Serie B:n Chievo Veronaa seurajoukkuetasolla edustava Väisäinen koki Suomen puolustuslinjan onnistuneen defensiivisesti kelpo tavalla. Italia ei päässyt määräänsä enempää mylläämään hyökkäyskolmanneksellaan.

– Pelinavaamisessa meillä oli vähän ongelmia. Ei löytynyt oikein paikkoja pelata ylöspäin. Pari kertaa päästiin pelaamaan Jeren (Uronen) kanssa ihan hyvin.

Väisänen teki taiston tiimellyksessä jokusen harhasyötön, mutta toisaalta myös Italian prässi teki avaamisesta paineisempaa.

– Yritin tehdä sitä, mitä oltiin sovittu, että pitää taktisesti tehdä, ja tuntuu, että se onnistui ihan hyvin.

Lue myös:

    Uusimmat