Kohu paisuu: Las Vegasin F1-kisasta tehty joukkokanne

Las Vegasin GP:tä vastaan on nostettu joukkokanne Nevadan osavaltion oikeusistuimessa. Kanteen taustalla ovat F1-viikonlopun torstai-illan tapahtumat. 

F1-sarjan paluu Las Vegasiin 41 vuoden tauon jälkeen ei sujunut ongelmitta. Ensimmäisissä vapaissa harjoituksissa kaivonkansi pomppasi paikoiltaan radalla, minkä seurauksena sen yli ajaneen Carlos Sainzin Ferrari vaurioitui pahasti

Treenisessio jäi vajaan kymmenen minuutin mittaiseksi. Tämän jälkeen ratahenkilöstö teki korjaustöitä viiden ja puolen tunnin ajan. 

Toinen harjoitusjakso saatiin vauhtiin vasta perjantain vastaisena yönä kello 2.30. Yleisö oli kuitenkin jo poistettu katsomoista turvallisuustekijöihin vedoten.  

Kisajärjestäjät yrittivät lepytellä pettyneitä katsojia 200 dollarin arvoisilla lahjakorteilla fanituotekauppaan, mutta näitä oli tarjolla ainoastaan yhden päivän lipun ostaneille katsojille. Valtaosa oli hankkinut kolmen päivän passin F1-katsomoon. 

Nyt Dimopoulos-lakifirma yhdessä JK Legal & Consultingin kanssa on nostanut joukkokanteen Las Vegasin GP:tä vastaan lipun kyseisiin harjoitusjaksoihin ostaneiden 35 000 ihmisen puolesta. 

Kanteessa nimetään vastaajiksi F1-sarjan omistaja ja promoottori Liberty Media, Las Vegasin GP sekä rakennusurakoitsija TAB Contractors. 

– Tuossa (korvauksessa) on paljon ongelmia. On selvää, ettei tuo (200 dollarin lahjakortti) ole riittävä korvaus, Steve Dimopoulos kommentoi Reutersille.

– Iso osa faneista ei todennäköisesti edes halua tuota. He haluavat rahansa takaisin. 

Juttu jatkuu kuvan alla. 

Dimopoulos nostaa esiin myös oheiskustannukset, joita esimerkiksi ulkopaikkakuntalaiset maksoivat matkoista ja yöpymisistä. 

Viikonlopun muut ajotapahtumat saatiin vietyä läpi ongelmitta. 

F1-sarja ei ole vastannut Reutersin kommenttipyyntöön. 

Lue myös:

    Uusimmat