Mainos

Kohota itsetuntoasi näillä vinkeillä!

Kaikki me tarvitsemme joskus vähän lisää itseluottamusta. Kokeile seuraavia vinkkejä ja nauti uudesta minäkuvastasi!

Hymyile. Tutkimukset osoittavat, että kun hymyilet – vaikka väkisin – mielialasi kohenee ainakin epäsuorasti.

Ota kohteliaisuudet vastaan. Jos joku kehuu sinua, hymyile ja kiitä. Älä lyttää kehua tai vähättele itseäsi.

Unohda stereotypiat. Naiset tekevät asioita huonommin, jos he ovat tietoisia, että tekevät miehiltä yleisesti paremmin luonnistuvaa asiaa. Dartmouthin yliopistossa naiset selvittivät hienosti matemaattisia ongelmia, kunnes heitä muistutettiin siitä, että miehet hallitsevat numerot paremmin. Unohda siis tuollainen ajatusmalli ennen kuin ryhdyt uuteen projektiin.

Älä jahkaile. Kun ihmisillä on huono itsetunto, heillä on tapana ylianalysoida kaikkea. Ison päätöksen tekeminen saa sinut tuntemaan olosi vahvemmaksi ja pystyvämmäksi.

Kohenna ihoasi. Meikkitaiteilija Mally Roncalin mukaan kasvoilla on neljä salaista paikkaa, joihin kannattaa laittaa peitevoidetta: silmien tummat sisänurkat, silmien ulkonurkat, sierainten sivut ja suupielet.

Opi jotain uutta. Opettele uusi kieli tai piirakkataikinan teko alusta loppuun. Mitä paremmaksi tulet, sitä itsevarmempi olet – etkä vain opettelemassasi asiassa.

Meditoi. North Carolinan yliopistossa tehdyn tutkimuksen mukaan ihmiset, jotka meditoivat vähintään viisi kertaa viikossa hyväksyvät itsensä entistä paremmin. Tutkimukseen osallistuneet istuivat hiljaa, kiinnittivät huomiota hengitykseensä ja ajattelivat myötätuntoisesti itseään tai jotakuta muuta.

Lopeta anteeksipyytely. Vietä vuorokausi pyytämättä kertaakaan anteeksi. Usein epävarmat ihmiset pyytelevät turhaan anteeksi. Pakota itsesi lopettamaan ja tunnet olosi itsevarmemmaksi.

Nauti raikkaista tuoksuista. Outoa, mutta totta: vihreä omena ja kurkku ovat toimivia tuoksuja levottomuuden laannuttamiseen. Suihkuta tuoksua ranteeseesi ja nuuhkaise stressaavassa tilanteessa.

Anna ihosi levätä. Uni auttaa vähentämään ihon tulehduksia. Hyvät unet auttavat poistamaan monia stressihormonien päivän aikana synnyttämiä ikääntymisen merkkejä.

Lopeta peiliin tuijottelu. Kun naiset keskittyvät omaan ulkonäköönsä enemmän kuin muihin asioihin, he ovat onnettomampia., väittää kalifornialaistutkimus. Ulkonäköä ei tarvitse unohtaa kokonaan, mutta muista, että muut asiat voivat unohtua, jos jäät tuijottamaan peilikuvaasi liian pitkäksi ajaksi.

Kohenna ryhtiäsi. Jopa Victoria's Secret -mallit tekevät sitä ennen näytöstä. Julkkisten kunto-ohjaaja Kacy Duke kertoo käskevänsä malleja vetämään napaa kohti selkärankaa, työntämään olkapäät taaksepäin ja rinnat eteenpäin.

Palkitse itseäsi – ja paljon! Anna itsellesi palkkioita päivittäisistä onnistumisista. Tee lista asioista, joita olet tehnyt, älä asioista, joita et ole tehnyt.

Hanki vähän väriä. Useimmilla ihmisillä on tapana tuntea olonsa terveemmiksi, kuin heillä on vähän väriä pinnassa. Hiero kosteusvoiteeseesi muutama tippa itseruskettavaa. Se saa sinut näyttämään eläväiseltä ulkoilmaihmiseltä, vaikket aina tuntisikaan oloasi sellaiseksi.

Unohda roskaruoka. Valitse lautasellesi grillattuja kasviksia tai kalaa. Minäkuvasi paranee vähällä vaivalla.

Toivu epäonnistumisista. Tappiot ovat välttämättömiä, joten hyväksy se, että niitä tapahtuu välillä. On tärkeää hyväksyä se, että teet väistämättä joskus huonoja päätöksiä etkä menesty kaikessa. Nopein tapa toipua? Siirry seuraavaan haasteeseen.

Kirkasta ihoasi. Yksi nopeimmista keinoista tuntea olonsa raikkaammaksi on ihon kuorinta. Mene kosmetologin pakeille tai kokeile kotona vaikka jogurtti-hunaja-naamiota. Ihosi näyttää hehkuvammalta.

Harrasta liikuntaa. Jopa yksi käynti kuntosalilla saa sinut ajattelemaan positiivisemmin vartalostasi.

Vaihda hiustesi väriä. Englantilaisen tutkimuksen mukaan hiuksensa värjänneet naiset tuntevat olonsa varmemmaksi työpaikallaan. Värjäyksen jälkeen naiset uskaltavat helpommin pyytää vaikkapa palkankorotusta.

Älä säikähdä virheitäsi. Ihmiset ovat paljon anteeksiantavaisempia, kuin uskomme. Ehkä ihmiset eivät anna aplodeja seisaaltaan puheesi tai esitelmäsi jälkeen, mutta ei kukaan huomaa pieniä virheitäsi.

Oleta, että ihmiset pitävät sinusta. Tämän kikan ansiosta sinun on huomattavasti helpompi astua ihmisiä täynnä olevaan huoneeseen.

Yritä enemmän. Liikunnan jälkeinen kivun tunne saa olon tuntumaan vahvemmalta.Kovan rääkin jälkeen itsevarmuus kasvaa.

MTV3/Helmi

Lähde: glamour.com

Kuvat: Shutterstock

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.