Kodin lukijat: Uniongelmat ja stressi normaalia arkea

Kodin juttu stressin ja unettomuuden yhteydestä sai lukijat kertomaan omista paineistaan nyky-yhteiskunnassa. Monella meno on jo niin kovaa, että se on muuttunut masennukseksi. Onko stressi jo liian yleistä?

Kiire, stressi ja vapaa-ajan puute tuntuu olevan arkipäivää suurimmalle osalle suomalaisia, ainakin jos Koti-osion lukijoita on uskominen.

– Tiedetään, että stressillä mennään, varmaan jo masennuksen puolella. Mutta mikä on vaihtoehto? Menen niin pitkään kun kroppa kestää... En osaa muutakaan, yksi lukijoista kommentoi.

– Stressi ja unettomuus meni niin pitkälle että keho teki lakon ja eräänä päivänä töissä taju lähti. Vähän aikaa sairauslomalla ja takaisin oravanpyörään..., toinen kommentoi.

– Tämä on oravanpyörän aiheuttamaa perusolotilaa. Uniongelmat on jokapäiväisiä, eikä töitä voi edes lopettaa, kun karenssit tuuttaa linjoilla.T ätä se hyvinvointiyhteiskunta teettää.. Juostaan vaan päivät juustopalan perässä ja viikonloput menee hukkaan, kun ei jaksa tehdä mitään, nimimerkki Rasvattu naru kirjoittaa.

Liian kovat paineet eivät ole vaivaa vain aikuisia, vaan myös lapset ja nuoret kärsivät stressistä nykyään.

– Itse koen stressiä tällä hetkellä. Koulu stressaa ja suorituspaineita on nykyään tosi usein. Toivoisin, että olisi loma ja että ehtisi tekemään omiakin juttuja välillä. Viikolla ei ole aikaa tehdä muuta kuin koulujuttuja, vaikka kyseessä onkin vain läksyt. En ole mikään hikari, jonka on pakko saada kymppi joka kokeesta, vaan keskitason oppilas. Asiat vain stressaa eri tavalla ysillä, kun yhteishakukin on jo ovella, kirjoittaa nimimerkki Nina.

Ammattikorkeakoulua käyvä nimimerkki "Joo" taasen kadehtii yhdeksättä luokkaa käyvää Ninaa.

– Olisikin elämä niin helppoa kuin Ninalla. Ammattikorkeakoulu surkealla opintotuella ja 8-10 tunnin koulupäivillä tuntuu kauhealta. viikonloppuduunit ei paljoa auta viikonloppuna rentoutumaan. Olihan se helppoa silloin kun joku muu maksoi kaikki

Kysymys: Miten stressiä voi helpottaa?

Kuvat: Futureimagebank

(MTV3)

Lue myös

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja