Klamydian Vesku kosteista keikkamatkoista: Aiemmin viinapullo aukesi jo alkumatkasta

Legendaarisen Klamydia-bändin 22-vuotiseen uraan on mahtunut myös aikoja, jolloin alkoholilla läträäminen oli keikkailua tärkeämpää.

Klamydia on uransa aikana myynyt yli 600 000 albumia ja bändin uusin tuotos, Loputon luokkaretki julkaistaan 7.syyskuuta. Vuosien varrelle mahtuu myös hetkiä, jolloin keikkailu on kyllästyttänyt. Klamydian solisti Vesku Jokinen muistelee MTV3.fin Viihdeuutisille, miten lujaa bändillä meni 90-luvulla.

– Silloin juotiin viinaa ihan väärään aikaan vuorokaudesta. Heti kun keikkabussi lähti Vaasasta liikenteeseen niin viinapullo aukes ja sitä sitten juotiin koko matka. Olihan se meininki aikoinaan vähän sellaista, että saattoi putkikin jäädä päälle. Ei me silloin yhtään välitetty, miten keikat menevät ja nehän meni päin helvettiä. Lieveilmiöt olivat tärkeämpiä kuin itse musiikki, joten ojanpohjat on nähty, Vesku muistelee.

Kuitenkin 2000-luvun aikana meininki on muuttunut ja porukka nivoutunut hyvin kasaan. Vaikka alkoholihuuruisimmat hetket ja keikat ovat takanapäin, ei bändin pojat Veskun mukaan vielä nykyäänkään kuppiin sylje. Klamydia haluaa kuitenkin tarjota lipun ostaneelle yleisölleen vastiketta koko rahan edestä, joten jos ilolientä nautitaan, niin sitä nautitaan vasta keikan jälkeen.

Bändin menoa on rauhoittanut myös perheenlisäykset. Vesku kertoo, että kitaristi-Jarilla ja rumpuja soittavalla Rikulla on molemmilla kaksi lasta ja solistilla itsellään kohta 4-vuotias Samu-poika.

– Vaikka vieläkin tulee keikoilla kupiteltua, niin ei missään järjettömissä määrissä. Viikonloppuisin ollaan keikoilla, mutta viikot sitten perheen parissa. Kyllä 3-vuotiaan paimentamisessa ja vaippojen vaihtamisessa riittää tekemistä, eikä enää jalkakaan niin vipata, Vesku toteaa.

Klamydian uusi albumi, studiolevyn lisäksi livetaltioinnin sisältävä Loputon luokkaretki -tuplacd julkaistaan 7.syyskuuta.

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat