Mainos

KKO: Seksilinjalla työskennelleellä oikeus ylityölisiin

Korkeimman oikeuden tänään tekemän ennakkopäätöksen mukaan seksilijalla työskentelevä on oikeutettu ylityö- ja sunnuntaikorvauksiin.

Korkein oikeus (KKO) on tehnyt ennakkopäätöksen seksilinjalla työskennelleen naisen oikeuksista ylityö- ja sunnuntaikorvauksiin. KKO:n tänään julkistaman päätöksen mukaan työntekijällä oli 1990-luvun jälkipuoliskolla oikeus saada kotonaan viihdelinjalle tekemästä työstä työaikalain mukainen korvaus.

Korkein oikeus kumosi siten Kauhavan käräjäoikeudessa sekä Vaasan hovioikeudessa annetut päätökset, joissa naiselta evättiin oikeus yli- ja sunnuntaityökorvauksiin. KKO:kin tosin katsoi, että naiselle on maksettava korvaukset vain siitä lähtien, kun työaikalakia uudistettiin.

Viihdelinjayhtiö määrättiin maksamaan työntekijälle yli- ja sunnuntaityökorvaukset 23.11.1996 alkaen, kun nainen työskenteli linjoilla 20.3.1995-5.11.1997. Korvaukset tekivät yhteensä hieman vajaat kolmetuhatta euroa. KKO perusteli kantaansa sillä, että yhtiö on lain tarkoittamalla tavalla valvonut naisen työaikajärjestelyjä ja työaikojen noudattamista. Alempien oikeusistuimien käsitykset samaisista valvontakysymyksistä johtivat vuosina 1998 ja 2000 päinvastaisiin ratkaisuihin.

KKO:ssa asia ratkaistiin äänestyksen jälkeen. Ratkaisijat olivat presidentti Olavi Heinonen sekä oikeusneuvokset Anja Tulenheimo-Takki, Mikko Tulokas, Kari Kitunen ja Mikael Krogerus. Tulokas ja Krogerus olivat päätöksestä eri mieltä.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.