Mainos

KKO: Gamma on erittäin vaarallinen huumausaine

Gamma on erittäin vaarallinen huumausaine, linjaa korkein oikeus. Jutussa oli kyse törkeästä huumausainerikoksesta annetusta tuomiosta, johon valittaja vaati lievennystä.

KKO perusteli ratkaisuaan muun muassa sillä, että Helsingin yliopiston ja Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen lausunnoissa gamman vierotusoireet rinnastettiin jopa opiaatteihin. Lisäksi gamman käyttöön liittyy virheellisestä annostelusta aiheutuva hengenvaara.

Ennakkoratkaisussa otettiin kantaa myös siihen, paljonko gammaa (GHB) on rikoslaissa tarkoitettu suuri määrä huumausainetta. Kyseessä oli reilu litra gammapitoista nestettä, joka sisälsi 208 grammaa gammaa.

KKO:n mukaan käyttöannoksen määrittäminen ei ole suuren vaihteluvälin takia yksiselitteistä. Syytetyn oman kertomuksen ja lausuntojen perusteella määrästä on ollut saatavissa ainakin sata tavanomaista käyttöannosta. Tätä ei kuitenkaan pidetty laissa tarkoitettuna suurena määränä.

Valittajan törkeästä huumausainerikoksesta saama tuomio pysyi silti voimassa, koska hänellä oli hallussaan muitakin huumeita ja lääkkeitä.

(MTV3 - STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.