Kiurulta ei vielä sote-tyrmäystä: "Sotea käydään läpi, kunnes hallitus vetää sen pois tai todetaan, että tämä oli tässä"

Sosiaali- ja terveysvaliokunta aloitti perjantaiaamun kokouksensa hetki ennen kuin Yle kertoi lähteisiinsä vedoten, että sote kaatuu. Ylen mukaan puhemiesneuvosto kokoontuu kello 10 päättämään sote-valmistelun lopettamisesta.

Valiokunnan puheenjohtaja Krista Kiuru (sd.) ei kokoukseen mennessään ottanut kantaa siihen vaihtoehtoon, että sote kaatuu.

– Hallituksen esitystä käydään niin kauan läpi, kunnes hallitus vetää esityksen eduskunnasta pois tai eduskuntatalossa tullaan siihen johtopäätökseen, että tämä oli tässä, Kiuru sanoi toimittajille.

Hän ei tarkemmin osannut kommentoida valiokunnan päivän aikataulua.

– Eiköhän tämä aamu tosiasiallisesti pyöri sen ympärillä, onko hallituksen sote-uudistuksessa niin paljon perustuslaillisia ongelmia, erityisesti eilisen kuulemisen jälkeen, mistä me joudumme vetämään johtopäätöksiä.

Kiurun mukaan sote-valiokunta ei yksin pysty varmistumaan hallituksen esitysten perustuslaillisuudesta.

– Jos me haluamme varmuuden perustuslaillisuudesta, se varmuus on hankittava joko asiantuntijakuulemisilla tai sitten lopulta ratkaisuehdotusten käyttämisellä perustuslakivaliokunnassa.

Lue myös:

    Uusimmat