Mainos

Kissaeläinten ensimmäinen citykaniateria on tässä

Korkeasaaren eläintarhan lihansyöjät ovat päässeet viimein nauttimaan lähiruuasta. Helsingin puistoista pyydystetyistä citykaneista tehty juhlaruoka tarjoiltiin tänään ensimmäistä kertaa eläintarhan asukkaille.

Leijonille syötettävät kanit on pyydystetty loukuttamalla.

- En halua tänne ampumalla pyydettyjä kaneja, koska sellaisissa kaneissa saattaa olla lyijyä ja lyijy taas on hyvin, hyvin myrkyllistä, kertoo Korkeasaaren eläinlääkäri Eeva Rudbäck.

Kaniaterista pääsivät nauttimaan aasianleijonat, lumileopardit ja ilvekset. Myöhemmin kaupunkikaneista pääsevät nauttimaan myös muut Korkeasaaren lihansyöjät.

Pyydetyt kanit nuoria ja siksi puhtaita

Ravinnoksi tarjottavista citykaneista ei ole löydetty merkittäviä määriä ympäristömyrkkyjä.

- Kanien munuaisista on löydetty ihan pieniä määriä kadmiumia, mutta ne on niin pieniä määriä että ne ei meidän kateissa tunnu. Ja itse asiassa ne kanit, jotka on ensimmäiseksi saatu pyydettyä, ovat todennäköisesti vähän nuorempia kaneja ja nuoremmat kanit ovat taas puhtaampia, koska ne ovat syöneet vähemmän aikaa mahdollisesti erilaisia jäämiä sisältävää ruohoa, toteaa Rudbäck.

Pakastetut kanit päätyvät eläinten suuhun karvoineen päivineen. Kaneja ei voida antaa eläimille elävinä, koska Suomen laki kieltää elävän saaliin antamisen tarhatuille eläimille.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.