- kokonainen tuore ananas - kampela - kanttarelleja - pss hasselpähkinöitä - puolukoita - 1 l vaniljajäätelöä
Markus Maulavirran ja Kirsti Väänäsen menu:
Marengilla kuorrutettua ananasta
puolukoita ananasta 3 munanvalkuaisia 80 g sokeria
Halkaise ananas ja koverra. Sekoita ananasrouhe ja sopiva määrä puolukoita. Vispaa sokeri ja valkuaiset kovaksi. Nostele marenkikokkareita ananaksen päälle ja kuorruta kuumassa uunissa.
Kuorrutettua kampelaa ja käristettyjä kanttarelleja
Kostuta kamplelafileet munankeltuisella ja kasta korppujauho-ruisjauhoseokseen. Paista kuumassa öljyssä. Tarjoa kanttarellien kanssa.
Kanttarelleilla täytetty kampelakääryle
Käristä kantarellit sipulin kanssa ja kääri kampelan kanssa rullalle. Laita kasariin hieman voita pohjalle ja aseta kampela pohjalle. Kaada valkoviiniä päälle sen verran, että pohja peittyy. Hauduta hitaalla tulella kannen alla 10 minuuttia. Nosta kala pois liemestä ja lisää sekaan hienoksi leikattua persiljaa ja ruohosipulia. Lisää hieman smetanaa ja sekoita tehoseittimella hienoksi. Tarjoa kampelan kanssa.
Kinuskikastiketta
50 g sokeria 50 g fariinisokeria 2 dl erikoiskermaa
Sulata sokerit ja lisää kerma. Keitä hiljalleen kunnes sakenee. Lisää joukkoon rouhittua pähkinää.
Pähkinä-jäätelövaahto
Sekoita jäätelö tehosekoittimella pähkinän kanssa vaahdoksi.