Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Julkaisupäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta ja kehitys
  • Jaakko Hietanen
    Head of Digital Development
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • Makuja
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
MTV Uutiset on sitoutunut noudattamaan Journalistin ohjeita
  • Julkisen sanan neuvosto (JSN)
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota

Kirpeä mademuhennos 9.1.2001

Julkaistu 22.05.2001 15:06

Toimittaja Marita Suontausta

noin 600 g fileoitua (TAI n.1,5 kg kokoinaista madetta)
1 kirpeä omena (TAI 0,5 dl sokeroimatonta omenasosetta)
1 sipuli
50 g salaattifenkolia
2 rkl öljyä
1 tl currya
2 maustemittaa jauhettua valkopippuria
2 dl kalalientä
2 dl ruokakermaa tai kasvisrasvakermaa
0,5 dl vehnäjauhoja
1-2 rkl sitruunamehua
(suolaa)
1. Kuori ja silppua sipuli, salaattifenkolin pala sekä kuorittu omena.
2. Paloittele kalafileet neljään osaan kumpikin. Kokonainen, perattu ja nyljetty made paloitellaan noin 5cm:n palasiksi.
3. Kuumenna öljy paistokasarissa tai laakeassa kattilassa ja kuullota sipulisilppua hetki.
4. Lisää curry ja salaattifenkoli. Sekoita joukkoon myös omenapalat tai -sose.
5. Nosta pannulle kalapalat sekä pippuri ja sekoita varovasti. Kaada joukkoon kalaliemi.
6. Hauduta hiljaisella lämmöllä kannen alla 10-15 minuuttia. Lisää pannulle mateen maksa n. 5 minuuttia ennen suuruksen lisäämistä.
7. Sekoita vehnäjauhot kerman joukkoon. Kaada suurus kalapaloille koko ajan varovasti sekoittaen, etteivät kalapalat täysin hajoa.
8. Keitä hiljaisella lämmöllä n. 5 min. Lisää sitruunamehu ja tarkista maku. Tarjoa lisänä keitettyjä perunoita, salaattia ja ruisleipää.

Vinkki:

Keitä mateen päästä (poista kidukset!), evistä ja ruodoista kalaliemi, josta osan käytät tähän muhennokseen

Lisää aiheesta:

Voiko lauluhäpeästä päästä eroon? Toimittaja testasiKuusitrenditkin muuttuvat: "Disney-pullukka" on historiaa – tällaisen kuusen suomalaiset nyt haluavatLidlin kahvista paljastui epäselvyyksiä – Finnwatch jyrähtää: Jätä ostamattaKielletäänkö "väärä ruoka" kouluista? Asiantuntijalta tärkeä huomio kansalaisaloitteestaOnko ultraprosessoitu ruoka epäterveellistä? Tätä et ehkä ole tullut ajatelleeksiMatkailija sairastui lomalla ja jätti reissun kesken – näin suhtautui vakuutusyhtiö
Lifestyle

Tuoreimmat aiheesta

Lifestyle
  • 14:13
    Musiikki

    Voiko lauluhäpeästä päästä eroon? Toimittaja testasi

  • 11:54
    Joulu

    Kuusitrenditkin muuttuvat: "Disney-pullukka" on historiaa – tällaisen kuusen suomalaiset nyt haluavat

  • 09:38
    Kahvi

    Lidlin kahvista paljastui epäselvyyksiä – Finnwatch jyrähtää: Jätä ostamatta

  • 09:01
    Ruoka

    Kielletäänkö "väärä ruoka" kouluista? Asiantuntijalta tärkeä huomio kansalaisaloitteesta

  • 06:46
    Ruoka

    Onko ultraprosessoitu ruoka epäterveellistä? Tätä et ehkä ole tullut ajatelleeksi