Hyppää pääsisältöön
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Julkaisupäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta ja kehitys
  • Jaakko Hietanen
    Head of Digital Development
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • Makuja
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
MTV Uutiset on sitoutunut noudattamaan Journalistin ohjeita
  • Julkisen sanan neuvosto (JSN)
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista

Kirpeä mademuhennos 9.1.2001

Julkaistu 22.05.2001 15:06

Toimittaja Marita Suontausta

noin 600 g fileoitua (TAI n.1,5 kg kokoinaista madetta)
1 kirpeä omena (TAI 0,5 dl sokeroimatonta omenasosetta)
1 sipuli
50 g salaattifenkolia
2 rkl öljyä
1 tl currya
2 maustemittaa jauhettua valkopippuria
2 dl kalalientä
2 dl ruokakermaa tai kasvisrasvakermaa
0,5 dl vehnäjauhoja
1-2 rkl sitruunamehua
(suolaa)
1. Kuori ja silppua sipuli, salaattifenkolin pala sekä kuorittu omena.
2. Paloittele kalafileet neljään osaan kumpikin. Kokonainen, perattu ja nyljetty made paloitellaan noin 5cm:n palasiksi.
3. Kuumenna öljy paistokasarissa tai laakeassa kattilassa ja kuullota sipulisilppua hetki.
4. Lisää curry ja salaattifenkoli. Sekoita joukkoon myös omenapalat tai -sose.
5. Nosta pannulle kalapalat sekä pippuri ja sekoita varovasti. Kaada joukkoon kalaliemi.
6. Hauduta hiljaisella lämmöllä kannen alla 10-15 minuuttia. Lisää pannulle mateen maksa n. 5 minuuttia ennen suuruksen lisäämistä.
7. Sekoita vehnäjauhot kerman joukkoon. Kaada suurus kalapaloille koko ajan varovasti sekoittaen, etteivät kalapalat täysin hajoa.
8. Keitä hiljaisella lämmöllä n. 5 min. Lisää sitruunamehu ja tarkista maku. Tarjoa lisänä keitettyjä perunoita, salaattia ja ruisleipää.

Vinkki:

Keitä mateen päästä (poista kidukset!), evistä ja ruodoista kalaliemi, josta osan käytät tähän muhennokseen
Lifestyle

Lisää aiheesta:

Millaisia virheitä kodin valaistuksessa voi tehdä? "Yksi tosi tyypillinen moka"Joulukinkun jämistä kebabia! Ota Huomenta Suomen ja Chef Wallinin ohje talteenAutoilija, ovatko nämä järjestelmät pois päältä autossasi? Nyt kannattaa miettiä uudelleenNooran ja Petran helposta lohikakusta tuli viraalihitti – luotto-ohje peräisin 1980-luvultaKarmean onnettomuuden jälkeen Maarit arvasi seuraukset – "Enkö mä kävele enää?"Tunnistatko seksiasennot kuvista? Selvitä testin avulla

Tuoreimmat aiheesta

Lifestyle
  • 14:03
    Sisustus

    Millaisia virheitä kodin valaistuksessa voi tehdä? "Yksi tosi tyypillinen moka"

  • 13:13
    Joulukinkku

    Joulukinkun jämistä kebabia! Ota Huomenta Suomen ja Chef Wallinin ohje talteen

  • 11:59
    Liikenneturvallisuus

    Autoilija, ovatko nämä järjestelmät pois päältä autossasi? Nyt kannattaa miettiä uudelleen

  • 08:16
    Ruoka

    Nooran ja Petran helposta lohikakusta tuli viraalihitti – luotto-ohje peräisin 1980-luvulta

  • 06:39
    Asian ytimessä.doc

    Karmean onnettomuuden jälkeen Maarit arvasi seuraukset – "Enkö mä kävele enää?"