Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota

Kirpeä mademuhennos 9.1.2001

Julkaistu 22.05.2001 15:06

Toimittaja Marita Suontausta

noin 600 g fileoitua (TAI n.1,5 kg kokoinaista madetta)
1 kirpeä omena (TAI 0,5 dl sokeroimatonta omenasosetta)
1 sipuli
50 g salaattifenkolia
2 rkl öljyä
1 tl currya
2 maustemittaa jauhettua valkopippuria
2 dl kalalientä
2 dl ruokakermaa tai kasvisrasvakermaa
0,5 dl vehnäjauhoja
1-2 rkl sitruunamehua
(suolaa)
1. Kuori ja silppua sipuli, salaattifenkolin pala sekä kuorittu omena.
2. Paloittele kalafileet neljään osaan kumpikin. Kokonainen, perattu ja nyljetty made paloitellaan noin 5cm:n palasiksi.
3. Kuumenna öljy paistokasarissa tai laakeassa kattilassa ja kuullota sipulisilppua hetki.
4. Lisää curry ja salaattifenkoli. Sekoita joukkoon myös omenapalat tai -sose.
5. Nosta pannulle kalapalat sekä pippuri ja sekoita varovasti. Kaada joukkoon kalaliemi.
6. Hauduta hiljaisella lämmöllä kannen alla 10-15 minuuttia. Lisää pannulle mateen maksa n. 5 minuuttia ennen suuruksen lisäämistä.
7. Sekoita vehnäjauhot kerman joukkoon. Kaada suurus kalapaloille koko ajan varovasti sekoittaen, etteivät kalapalat täysin hajoa.
8. Keitä hiljaisella lämmöllä n. 5 min. Lisää sitruunamehu ja tarkista maku. Tarjoa lisänä keitettyjä perunoita, salaattia ja ruisleipää.

Vinkki:

Keitä mateen päästä (poista kidukset!), evistä ja ruodoista kalaliemi, josta osan käytät tähän muhennokseen

Lisää aiheesta:

Paistopisteen joulutorttujen testissä täysyllätys: "Kauhea källi!"THL: Influenssakausi alkamassa normaalia aikaisemminVäitöstutkimus: Yksi asia voi vaikuttaa selvästi nuoren koulumenestykseenSuperkätevä tapa tehdä joulutortut: "Lopputulos on tosi hyvä!"Kadonnut flamingo Frankie löytyi lopulta odottamattomasta paikastaGlukoosisensoreissa voi olla vaarallinen vika – diabeetikko, tarkista sensorisi!
Lifestyle

Tuoreimmat aiheesta

Lifestyle
  • 19:02
    Halpa vs. kallis

    Paistopisteen joulutorttujen testissä täysyllätys: "Kauhea källi!"

  • 17:32
    Influenssa

    THL: Influenssakausi alkamassa normaalia aikaisemmin

  • 16:45
    Nuoret

    Väitöstutkimus: Yksi asia voi vaikuttaa selvästi nuoren koulumenestykseen

  • 15:34
    Leivonta

    Superkätevä tapa tehdä joulutortut: "Lopputulos on tosi hyvä!"

  • 14:02
    Luonto ja eläimet

    Kadonnut flamingo Frankie löytyi lopulta odottamattomasta paikasta