Kirjolohta meksikolaiseen tyyliin sekä avocadosalaatti 10.10.2000

Toim. Ari Malmberg

1/2 punasipuli
1 valkosipulin kynsi
5 tomaattia
1 rkl oliiviöljyä
3 rkl ketsuppia
2 rkl dijon-sinappia
2 rkl siirappia
1 rkl hunajaa
1 rkl worcestershire-kastiketta
paprikajauhetta
chiliä
n. 800 g kirjolohifileetä

1. Hienonna ja kuori puna-i ja valkosipuli.
2. Leikkaa tomaatit pieniksi kuutioiksi. Kuullota sipulia ja valkosipulia öljyssä kattilassa.
3. Lisää tomaattikuutiot ja anna kiehua hiljalleen noin 10 minuuttia.
4. Lisää ketsuppi, dijon-sinappi, siirappi, hunaja, worcestershire-kastike, paprika ja chili ja anna kiehua hiljalleen noin 20 minuuttia.
5. Hienonna seos sauvasekoittimella tai monitoimikoneessa ja anna seoksen jäähtyä.
6. Poista kirjolohifileistä ruodot, leikkaa fileet annospaloiksi ja pane palat nahkoineen marinoitumaan seokseen jääkaappiin muutamaksi tunniksi.
7. Paista kirjolohifilepalat parilalla, paistinpannussa tai grillissä.
8. Kuumenna marinadiseos ja tarjoa se kastikkeena.
9. Tarjoa lisäksi avokadosalaattia ja keitettyä riisiä.

Avokadosalaatti

1/2 punasipuli
1 tomaatti
1 sitruunan tai limetin mehu
1 rkl oliiviöljyä
suolaa, mustapippuria
1 prk maissin jyviä (n. 200 g)
2 avokadoa (tuoretta korianteria)

1. Kuori ja hienonna sipuli. Leikkaa tomaatti pieniksi kuutioiksi.
2. Sekoita sipuli, tomaatti, sitruunan tai limetin mehu, oliiviöljy, suola, pippuri ja maissin jyvät.
3. Poista simenet avokadoista, kuori ne ja leikkaa kuutioiksi. Lisää kuutiot seokseen.
4. Anna avokadosalaatin maustua hetki jääkaapissa ennen tarjoilua.

Lue myös:

    Uusimmat