Mainos

Kirjailija Kaija Pakkanen kuollut

Maamme tunnetuimpiin ja arvostetuimpiin lastenkirjailijoihin kuulunut Kaija Pakkanen on kuollut 87-vuotiaana. Yli 50 vuotta jatkuneella kirjailijan urallaan Pakkanen kirjoitti kymmeniä lastenkirjoja, loru- ja runoteoksia, näytelmiä ja suomennoksia.

Ihan ensimmäisissä kirjoissaan Kaija Pakkanen käsitteli lasten ja nuorten ongelmia ja sairauksia. Esikoisteos "Annikki, sairaanhoito-oppilas" ilmestyi 1950. Vähitellen tuotanto muuttui monipuoliseksi ja nyt siitä muistetaan arvoitukset, iloiset runot, kesäiset tarinat ja jännityskirjat.

-Sielultaan hän oli runoilija, kirjailija Outi Pakkanen kuvaa edesmennyttä äitiään.

Kaija Pakkanen paitsi kirjoitti myös suomensi lasten satukirjoja ja runoja englannin, saksan ja ruotsin kielistä. Monet etenkin nuoret säveltäjät ovat säveltäneet Kaija Pakkasen runoja. Parhaillaan Heikki Sarmanto säveltää Leikkimökin runokopan runoja. Kaija Pakkanen on julkaissut myös omaelämäkerrallisen teoksen Joutsenten päivä (Otava, 1987).

Pakkanen oli koulutukseltaan sairaanhoitaja, mutta hän ei harjoittanut tätä ammattia sota-ajan jälkeen. Kaija Pakkasen viimeisin teos, Runoretki, julkaistiin 2001. Teos sisälsi sekä vanhoja että uusia runoja.

(MTV3-STT)

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja