Kimi Räikkösellä yksi toive uuteen F1-viikonloppuun – muistissa viime vuoden sekasorto: "Olihan se erilaista!"

Alfa Romeon Kimi Räikkönen hymyilee, kun hän muistelee viime vuoden kaaosmaista Turkin GP:tä. Rata aiheutti tuolloin paljon parranpärinää sen liukkauden ja pitopuutteen takia. Tälle vuodelle Räikkönen toivoo hieman säädyllisimpiä olosuhteita.

Turkin viikonloppu sai voimakkaita käänteitä jo lauantaina aika-ajoissa vesisateen myötä. Tuolloin ykkösruutuun pamautti yllätysnimi: Racing Pointin Lance Stroll.

Sunnuntain kisassa Mercedeksen Lewis Hamilton nousi ykköseksi. Suomalaiset olivat puolestaan vaikeuksissa. Valtteri Bottas oli vasta 14:s ja Kimi Räikkönen 15:s.

– Rata itsessään on oikein hyvä. Toivottavasti nyt on pikkuisen enemmän pitoa kuin viime vuonna! Räikkönen naurahtaa.

– Ei kukaan suunnitellut, että kaikki menisi niin, miten silloin meni. Noh, kisa ajettiin ja olihan se loppupeleissä aika mielenkiintoinen. Olihan siinä omaa jännitystä, kun renkaat sutivat keskellä suoraa. Vähän erilaista! Räikkönen jatkaa.

Räikkönen voitti Turkin ensimmäisen kisan vuonna 2005. Tuolloin hän ajoi McLarenilla.

Nyt Räikkönen yrittää jatkaa pisteputkea. Suomalaiskuski oli kahdeksas Venäjän GP:ssä, mikä sai väriä lopun vesisateen myötä.

– Nyt kun päästään ajamaan ensimmäiset kierrokset, niin nähdään, että onko radalla pitoa vai ei. On tilanne mikä tahansa, niin pitää vain yrittää parhaansa, Räikkönen sanoi lähtökohdista.

Lue myös:

    Uusimmat