Fernando Alonso tulistui F1:n toiminnasta – esittää syytöksiä sarjan suuntaan

F1-ikoni Fernando Alonso päätti avata oman sanaisen arkkunsa Turkin GP -viikonlopun alla, viitaten toissaviikonlopun Venäjän kisan tapahtumiin. Alonso kohautti kilpailun alkuvaiheilla, kun hän ”oikaisi” Sotshin radan ensimmäisen mutkan. Myös McLarenin Lando Norrikselta nähtiin kyseenalaisia otteita. Alonsolle ”kaksinaismoralismi” ei maistu.

Alonso pääsi kuin koira veräjästä Venäjän GP:n oikaisun osalta. Espanjalaiselle ei tuomittu minkäänlaista rangaistusta, vaikka hän veti mutkan läpi käytännössä täydellä kaasulla.

Mutta se, että aihe nousi tapetille vielä uuden F1-viikonlopun alla, ei miellyttänyt Alonsoa.

– Minut on ohitettu valkoisten viivojen ulkopuolelta alkukauden kisoissa. Sama toistui jopa Itävallan molemmissa kisoissa, eikä kukaan kysellyt minkäänlaisia kysymyksiä niiden tapausten perään. Nyt, Sotshin jälkeen, aihe on pinnalla. Tämä kertoo paljon, Alonso murahti.

Alonson kritiikin takana on myös Venäjän kisan loppuhetkien tapaus, jossa McLarenin Lando Norris ajautui varikolle tullessaan valkoisten viivojen yli. Kansainvälisen autoliiton FIA:n tuomaristo päätti yllättäen olla rankaisematta Norrista kyseisestä tempauksesta.

Alonso ei pitänyt tästä lainkaan.

– Osalla kuskeista on aivan erilaiset säännöt kuin muilla. Tai ainakin heidän kohdallaan käydään aivan erilaista keskustelua. Katsotaan, että mitä tapahtuu, kun seuraavan kerran kuljettaja ylittää valkoiset viivat varikolle tullessaan. Katsotaan, että mistä maasta hän on kotoisin ja minkälaisen rangaistuksen hän saa, Alonso vihjaili Norriksen pehmoiseen käsittelyyn.

Lue myös:

    Uusimmat