Kim Jong-un toi sotilasparaatiin oletetun tyttärensä – Asiantuntijoilta selkeä näkemys: "Kim Ju-ae on seuraaja"

Kim Jong-Unin oletettu lapsi esiintyi sotilasparaatissa 0:48
Tämä kuvamateriaali puhuttaa: Onko tässä Kim-Jong Unin tuleva seuraaja?

Pohjois-Korean pääkaupungissa on järjestetty valtava sotilasparaati, jossa esiteltiin maan johtajan johdolla tuttuun tapaan maan asearsenaalia.

Samalla juhlittiin kansanarmeijan 75-vuotissyntymäpäivää.

Poikkeuksellisesti Kim Jong-un otti mukaan tällä kertaa paraatiin vaimonsa sekä noin 9-vuotiaan Ju-ae -tytön, jonka uskotaan olevan yksi hänen lapsista.

Pohjois-Korean tiedotusvälineet kertoivat, että johtaja kiersi seurueensa kanssa muun muassa sotilaskasarmeissa ja juhlaillallisella. Tapahtuman kuvamateriaalista on nähtävissä, kuinka paikalle oli saapunut paljon Pohjois-Korean upseereita.

Onko Ju Ae seuraava Pohjois-Korean johtaja?

Mutta miksi Kim Jong-Un otti juhlaan mukaan oletetun tyttärensä?

Uutiskanava CNN:n haastattelema professori Leif-Eric Easley Soulin yliopistosta kertoo, että Pohjois-Korea haluaa lähettää muulle maailmalle signaalin perheensä voimasta.

– Ottamalla tyttärensä ja vaimonsa näyttävästi mukaan, hän haluaa näyttää tarkkailijoille kotimaassa sekä ulkomailla, että hänen perhedynastiansa ja armeija ovat erottamattomia, Easley kertoo.

Etelä-Korean Sejong instituutin vanhempi analyytikko Cheong Seong-chang uskoo, että Kim Jong-un haluaa viestittää tyttärensä olevan seuraava Pohjois-Korean johtaja, kun Kim Jong-Unista aika jättää.

– Ei ole enää epäilystäkään siitä, että KIm Ju-ae on nimitetty Kim Jong-unin seuraajaksi. On syytä kiinnittää huomiota siihen, miten tämä vaikuttaa Pohjois-Korean sisä- ja ulkopolitiikkaan keskipitkällä tai pitkällä aikavälillä, ja kuinka pohjoiskorealaiset itse hyväksyvät neljännen sukupolven peräkkäisyyden johdossa, Cheong tuumii.

Maata on hallinnut sen perustamisesta asti Kim-suku. 

Lue myös:

    Uusimmat