Kilpailujohtajan muistutus oli liikaa Lewis Hamiltonille – "Siinä tapauksessa minun pitäisi leikata korvani irti"

Leclerciltä musertavaa ylivoimaa, Verstappenille katastrofi ja Bottas pisteille – Näin eteni Australian GP 7:31
Katso videolta formula ykkösten Australian osakilpailun yhteenveto.

Formula ykkösten kauden kolmas osakilpailu ajettiin viikonloppuna Australiassa. Yksi viikonlopun puheenaiheista oli Mercedeksen Lewis Hamiltonin ja uuden kilpailujohtajan Niels Wittichin välinen kiista F1-sarjan lävistyssäännöstä.

Hamilton on ajanut vuosikaudet nenä- ja korvalävistyksien kanssa, vaikka ne ovat olleet kiellettyjä vuodesta 2004 lähtien. Wittich oli nostanut säännön esille viikonloppuna Australiassa ja keskustellut asiasta Hamiltonin sekä muiden kuljettajien kanssa kilpailun alla.

Wittichin mukaan lävistyskielto on olemassa kuskien suojaamisen varalta, että mikään ei estäisi heitä, jos heidän tulee päästä nopeasti pois autosta hätätilanteessa. Hamilton ajoi silti kilpailussa lävistyksiensä kanssa.

– Minulla ei ole mitään suunnitelmia niiden pois ottamiseksi. Nämä ovat henkilökohtaisia asioita. Sitä pitäisi saada olla sellainen kuin on. On asioita, joita en voi ottaa pois. Oikeassa korvassa olevat (lävistykset) on hitsattu kiinni, joten siinä tapauksessa minun pitäisi leikata korvani irti. Ne pysyvät paikoillaan, Hamilton sanoi Australian GP:n jälkeen.

Kansainvälisen autoliiton Fian säännöissä sanotaan, että kehossa olevien lävistyksien ja kaulaketjujen käyttö kilpailun aikana on kielletty. Säännön rikkomisesta voi seurata sakkoja tai MM-pisteiden menetyksiä. Saksalaisen uutistoimisto DPA:n mukaan Fia aikoo seurata Hamiltonin tilannetta tulevina viikonloppuina ennen sanktioiden jakamista.

Lue myös:

    Uusimmat