Mainos

Vanhus pelastettu uppoavasta laivasta – kiinalaisalus upposi minuuteissa

Kiinassa uponneessa laivassa on edelleen sisällä elossa olevia matkustajia, kertoo Kiinan virallinen lehti People's Daily. Laivasta on juuri saatu pelastettua vanhempi matkustaja. 

Matkustajalaiva upposi Jangtse-jokeen yli 450 ihmistä kyydissään. Kiinan virallisen uutistoimiston Xinhuan mukaan parikymmentä ihmistä on saatu pelastettua. Laivasta on löytynyt viisi kuollutta. 

Pelastustöihin on Xinhuan mukaan kerääntynyt kymmeniä aluksia ja kalastusveneitä, ja ainakin parikymmentä sukeltajaa on matkalla paikan päälle auttamaan pelastustöissä.

Uutistoimisto Reutersin mukaan onnettomuus saattaa olla Kiinan pahin moneen vuoteen.

Kiinan presidentti Xi Jinping on sanonut viranomaisten antavan pelastustöissä kaikkensa. Operaatiota haittaa kuitenkin kova tuuli ja sade.

Jo pelastettujen joukossa ovat aluksen kapteeni ja pääinsinööri. He ovat kertoneet, että uppoamisen aiheutti sykloni. Kiinan radion mukaan alus upposi noin kahdessa minuutissa.

Onnettomuushetkellä Dongfangzhixing-nimisellä aluksella oli 458 ihmistä, joista ison osan on kerrottu olleen iäkkäitä turisteja. People's Daily -lehden mukaan seitsemän ihmistä oli uinut rantaan tekemään hälytyksen.

Kiinan television mukaan aluksella oli tilaa yli 530 ihmiselle.

Laiva oli matkalla Nanjingista Chongqingiin. Sen omistaja on yritys, joka järjestää matkoja Kolmen rotkon padon alueelle.

Uutistoimisto Xinhuan mukaan Kiinan pääministeri Li Keqiang matkustaa onnettomuuspaikalle. Kiinan liikenneministeriötä ja muita viranomaisia on käsketty laittaa kaikki resurssinsa pelastusyrityksiin ja pelastettujen hoitamiseen.

Uutistoimisto AFP:n mukaan Kiinan kommunistinen puolue on katastrofitilanteissa erittäin tarkkana, sillä virheet tai viivytykset saattaisivat antaa aihetta arvostella kommunistisen hallinnon tehokkuutta.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.