Mainos

Kiasma-soundit valittiin

Kiasma sound -kilpa suomalaisille säveltäjille on ratkennut. Kilvalla haettiin uusia sävellyksiä elektronisille medioille, lähinnä gsm-käsipuhelimille. Voittajat julkistettiin tänään Nykytaiteen museossa Kiasmassa Helsingissä.

Kilvassa järjestettiin kaksi sarjaa. Signaali-sarjaan haluttiin lyhyitä puhelimen soittoääniä, käyttäjän omia henkilökohtaisia ääniviestejä. Sävellys-sarjan teosten käyttöidea oli laajempi: kännykän käyttö sävelteosten kuuntelemiseen.

Kaikkiaan palkintoina jaettiin 36 000 markkaa. Ensimmäiset palkinnot olivat molemmissa sarjoissa 10 000 markkaa. Signaali-sarjan voitti Harri Huhtamäen ja Pekka Lapin yhteistuotantona valmistunut Amazon call.

Sävellys-sarjan ensimmäisen palkinnon jakoivat Jorma Harjamäki ja Sakari Vainikka. Harjamäen teos on nimeltään 4th Voice ja Vainikan A Picture from an Exhibition.

Signaali-sarjassa sijoittui toiseksi Kimmo Oksanen, Jamming phone, ja kolmanneksi Jarmo Nieminen Signaali 1. Sävellys-sarjassa ei annettu toista palkintoa. kolmanneksi sijoittui Tommi Ruusuvuori, Herää jo. Molemmissa sarjoissa annettiin myös kunniamainintoja.

Kilvan järjestivät yhteistyössä Nykytaiteen museo ja Nokia. Tuomaristossa olivat Ismo Manninen ja Pekka Ollikainen Nokian edustajina, mediaintendentti Perttu Rastas ja säveltäjä Otto Romanowski.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.