Marjat ja tuorejuusto ne yhteen soppii! Tässä on ohje kevyehkölle tuorejuustopiiraalle – siksi kevyehkölle, että tuorejuustopiirakat ovat usein hyvin rasvaisia. Tässä piirakka tehdään kevyttuorejuustolla ja kevytkermalla.
Katso videolta, kuinka Rakel Liekki ja Arja Savela leipoivat tämän piirakan yhdessä Keittiössä Poppaa -kilpailun päävoittajan Tuulan kanssa.
Tarvitaan: Isohko piirakkavuoka, halkaisija n. 28 cm
Pohja:
1½ dl Myllyn Paras Hiivaleipäjauhoja tai Erikoisvehnäjauhoja
1 dl Myllyn Paras Kaura- tai Pikakaurahiutaleita
1 tl vaniljasokeria
1 tl leivinjauhetta
3/4 dl sokeria
½ dl pullomargariinia tai sulatettua rasvaa
½ dl kevytkermavalmistetta (5-7 %)
1 muna
Vaihtoehtoisesti:
1 pkt Myllyn Paras Pyöreä Piirakkataikina, makea (380 g) tai Kauramurotaikina (400 g)
Päälle:
3 dl mustikoita
2 dl pilkottuja pieniä mansikoita
