Marjat ja tuorejuusto ne yhteen soppii! Tässä on ohje kevyehkölle tuorejuustopiiraalle – siksi kevyehkölle, että tuorejuustopiirakat ovat usein hyvin rasvaisia. Tässä piirakka tehdään kevyttuorejuustolla ja kevytkermalla.
Katso videolta, kuinka Rakel Liekki ja Arja Savela leipoivat tämän piirakan yhdessä Keittiössä Poppaa -kilpailun päävoittajan Tuulan kanssa.
Tarvitaan: Isohko piirakkavuoka, halkaisija n. 28 cm
Pohja:
1½    dl  Myllyn Paras Hiivaleipäjauhoja tai Erikoisvehnäjauhoja
1    dl  Myllyn Paras Kaura- tai Pikakaurahiutaleita
1    tl  vaniljasokeria
1    tl  leivinjauhetta
3/4    dl  sokeria
½    dl  pullomargariinia tai sulatettua rasvaa
½    dl  kevytkermavalmistetta (5-7 %)
1     muna
Vaihtoehtoisesti:
1 pkt Myllyn Paras Pyöreä Piirakkataikina, makea (380 g) tai Kauramurotaikina (400 g)
Päälle:
 3    dl  mustikoita
 2    dl  pilkottuja pieniä mansikoita
