Helmikuussa kevään odotusta rytmittävät toinen toistaan makeammalta maistuvat juhlat. Kevennystä hakeva ei sorru kahviloiden ja leipomoiden runsaisiin houkutuksiin, vaan leipoo itse juhlapäivien perinteiset leivokset keveämpinä ja pienempinä.
Laskiaispulla on perua ajalta, jolloin ennen laskiaistiistain jälkeen alkavaa pääsiäispaastoa oli syötävä kaloreita säästelemättä.
Mutta runebergintorttujen ja ystävänpäivän leivosten herkuttelun jälkeen ei kalorivaje ole enää ongelma.
Hillo voittaa keveydessä
Valmiina ostetut laskiaispullat saattavat sisältää runsaasti energiaa riippuen pullan koosta ja täytteestä. Mantelimassa on hilloa tuhdimpaa syötävää. Hillon sijaan voi käyttää soseutettuja pakastemarjoja, jolloin pulla kevenee entisestään. 1 rkl mantelimassaa hillon sijasta lisää laskiaispullan kalorimäärää puolella.
Perinteistä pullataikinaa voi keventää maun ja rakenteen siitä kärsimättä käyttämällä rasvatonta maitoa, makeutusjauhetta ja voin asemasta kevyempää, leivontaan sopivaa rasvaa.
Sopivan maistuvat laskiaispullat valmistat helposti myös paistamalla kaupan raakapakastevalikoimasta peruspullat. Niitä voi paistaa vain kerralla tarvitsemansa määrän ja täytteen voi valita makunsa mukaan.