Mainos

Kevan toimitusjohtajalla useita keskustatapaamisia

Kuntien eläkevakuutuksen entinen toimitusjohtaja Markku Kauppinen kestitsi keskustaväkeä useammin kuin on antanut julkisuudessa ymmärtää. Kauppinen itse on kertonut Kevalle tavanneensa vaalirahoittajia vain kerran, eli pääministerin virka-asunnossa Kesärannassa vuonna 2007.

Aamulehden mukaan Kauppinen isännöi keskustalaisia kolme kertaa vaalivuonna 2007 Kevan edustustiloissa Järsössä. Muita Kauppisen isännöimiä tilaisuuksia Järsössä järjestettiin vain neljä.

Kaikkien kolmen tapaamisten aiheeksi on merkitty "kunnallisen eläkejärjestelmän esittely". Tapaamiset järjestettiin helmikuussa, kesäkuussa ja elokuussa 2007. Muiden puolueiden väkeä ei perehdytetty eläkejärjestelmään Kevan edustustiloissa.

Keskustavaikuttajiin kuuluva Kauppinen oli kutsunut helmikuun tapaamiseen muun muassa keskustan puoluesihteeri Jarmo Korhosen ja keskustaa vaaleissa rahoittaneen Nova Groupin johtoon kuuluvan Arto Merisalon, joka ei päässyt paikalle.

Kesäkuun tapaamisessa oli mukana mm. Korhonen ja kansanedustaja Seppo Kääriäinen sekä viisi henkeä Venäjän suurlähetystöstä.

Kauppinen osallistui Matti Vanhasen järjestämään tapaamiseen tammikuussa 2007, jossa puhuttiin muun muassa keskustan vaalirahoituksesta. Tilaisuuteen osallistuivat Kauppinen, Korhonen, Merisalo sekä myös Nova Groupin johtoon kuuluva Tapani Yli-Saunamäki.

Kalevan tietojen mukaan Kauppisen Eurocard-laskut osoittavat hänen tavanneen vuosina 2006-2007 muutamia kertoja Novan toimitusjohtajan Arto Merisalon ja liikemies Kyösti Kakkosen. Laskujen mukaan tapaamisia olisi ollut Helsingissä ja Joensuussa.

Peukaloi kuitteja

Markku Kauppinen peukaloi Kevan kirjanpitoa viime viikolla. Peukaloinnin tarkoituksena oli poistaa osallistujien nimiä edustustilaisuuden vieraslistalta.

Kuitti koski helmikuussa 2007 Kevan tiloissa Kirkkonummella järjestettyä tilaisuutta. Osallistujalistalta poistettiin myöhemmin Nova kiinteistökehitys oy:n toimitusjohtaja Arto Merisalo ja keskustan kehittämispäällikkö Lasse Kontiola. Tilalle lisättiin keskustan hallintopäällikkö Aki Haaro.

Kauppinen sanoo, että osallistujanimien muuttaminen jälkikäteen kuittiin oli inhimillinen virhe. Muutos olisi hänen mukaansa oikeasti pitänyt tehdä tarkistusluetteloon, mutta toimitusjohtajan sihteeri pani sen vahingossa suoraan kuittiin. Tarkoituksellisesta kuittien näpelöinnistä ei Kauppisen mukaan ollut missään nimessä kyse.

Kauppinen ilmoitti erostaan maanantaina, kun Kevan hallitus oli varmistanut hänen erorahansa sunnuntaina.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.