Mainos

Kevan Kataja: Kauppinen yritti estää kuittiselvityksen

Kuntien eläkevakuutuksen irtisanoutunut toimitusjohtaja Markku Kauppinen yritti estää kuittiselvityksen, josta Nova Group -kestitykset käyvät ilmi. Näin kertoo Kevan hallituksen puheenjohtaja Sampsa Kataja (kok.).

Edustuskuitteja ryhdyttiin selvittämään Kevassa median pyynnöstä, kun Kauppisen nimi oli kytketty vaalirahojen järjestelyyn. Kauppinen oli Katajan mukaan tuolloin käskenyt keskeyttämään selvityksen.

- Toimitusjohtajan kanta oli, että nuo tiedot eivät ole julkisia, kertoo Kataja Aamulehden haastattelussa.

Myöhemmin kävi ilmi, että Kauppinen oli vetänyt kuitista yli Nova Groupin Arto Merisalon ja keskustan hallintosihteerin Lasse Kontiolan nimet. Kuitti koski Järsön koulutus- ja kurssikeskuksessa 21.2.2007 pidettyä tilaisuutta.

Kauppinen on myöntänyt käskeneensä sihteerinsä korjata vieraslistaa, mutta vetoaa tapahtuneessa inhimilliseen virheeseen. Kauppisen mielestä korjauksia ei olisi pitänyt tehdä kuittiin vaan erilliseen liitteeseen

"Kiisti Nova-kestitykset vielä sunnuntaina"

Sampsa Kataja (LEHTIKUVA)

Kauppinen olisi todennäköisesti erotettu, mikäli hän ei olisi itse eronnut tehtävästään.

Katajan mukaan Kauppinen väitti vielä sunnuntaina, vain päivä ennen eroaan, ettei ole kestinnyt kohuvaalirahoittaja Nova Groupin johtohenkilöitä Kevan laskuun.

- Jokainen ymmärtää, että kun hän on hallitukselle kertonut, että noita Nova-tapauksia ei ole, ja niitä on, niin mikä tilanne olisi, Kataja sanoo lehdessä.

Keva tutkii myös kelkkatehtaan hankinnan

Kuntien eläkevakuutus saattaa tehdä myös toisen tutkintapyynnön keskusrikospoliisille eläkelaitokseen yhdistetyistä viimeaikaisista sotkuista. Eilen Keva pyysi keskusrikospoliisia tutkimaan, onko sen kuitin peukaloinnissa syyllistytty rikokseen.

Uusi tutkintapyyntö koskisi Rovaniemen moottorikelkkatehdashankketta.

- En ole määritellyt, mihin toimenpiteeseen asiassa ryhdytään. Selvitystä tehdään yhteistyössä ulkopuolisen asianajotoimiston kanssa, sanoo Kataja.

Keva päättää mahdollisesta toisesta tutkintapyynnöstä ensi viikolla.

(MTV3)

Lue myös:

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.