Keväinen lämpö helli tänään Etelä-Suomea: Mittari kohosi jopa +9 asteeseen! Lauhaa säätä luvassa myös toisen hiihtolomaviikon alkuun

Tänään Suomen yllä on ollut laajalti lämmintä ilmaa. Vivahdus kevättä on ilmassa, sillä lämpötila kohosi Ahvenanmaan Jomalassa jopa +9 asteeseen, kertovat Forecan meteorologit.

– Tänään iltapäivällä kello kolmeen tullessa lämpötila on käynyt Jomala Jomalabyn asemalla +9,5 asteessa. Etelässä ja lännessä lämpötila on paikoin noussut yli +5 asteeseen. Lämpötila on kohonnut plussan puolelle myös laajalti idässä ja osin pohjoisessa, kirjoittavat meteorologit sivuillaan.

Tämän päivän jälkeen tosin viilenee jälleen, sillä lämmin ilmamassa on väistymässä Suomen yltä.

– Vielä perjantaiyö pysytään etelässä plussan puolella, mutta muuten loppuviikolla sää pääsee öisin jälleen pakastumaan laajalti koko maassa. Auringonpaiste lämmittää kuitenkin lähipäivinä ja sunnuntaiksi uusi annos lämmintä ilmaa on lähestymässä lännestä.

Seuraava hiihtolomaviikko alkaa lauhoissa merkeissä

On mahdollista, että ensi viikolla alkava Keski-Suomen alueen hiihtolomaviikko 9 aloitellaan lauhassa säässä.

– Mahdollinen föhn-tuuli voi tarjota sopivasti aurinkoista säätä sekä lämmittää saapuvaa ilmaa niin, että myös alkuviikon sää jatkuu laajalti lauhana ja plusasteilla. 

Meteorologien mukaan lumipeitteestä voi etelässä ja lännessä huveta jopa kymmenen senttiä loppuviikon ja ensi viikon puolella.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja