Mainos

Keva-Kauppisen monet poliittiset kestit yllättivät hallituksen

Kuntien eläkevakuutuksen hallitukselle tieto Kevan poliittisten kytkösten laajuudesta tuli täytenä yllätyksenä. Hallituksen varapuheenjohtaja Tapani Hellsténin (sd.) mukaan maanantaina eronneen toimitusjohtaja Markku Kauppisen (kesk.) yhteyksistä vaalirahoittajiin tippui viime aikoina dokumentteja, joista Kevan hallitus ei tiennyt.

Kuntien eläkevakuutus julkisti eilen oman selvityksensä poliittisista kytköksistään kolmen viime vuoden ajalta. Entinen toimitusjohtaja Kauppinen isännöi vuosina 2006-200 viittä tapaamista, joihin on osallistunut vaalirahoittaja Nova Groupin johtoa.

- Yllätys oli, että tätä kontaktia on ollut pidemmän aikaa. Mekään emme tosin tiedä, mikä näiden keskustelujen sisältö on ollut, ja senhän voivat tietää vain nämä asianosaiset itse, hallituksen varapuheenjohtaja Hellstén sanoo.

Toimintatavat muuttuvat jatkossa puolen miljoonan kuntatyöläisen eläkkeitä hoitavassa laitoksessa. Keva aikoo jatkossa pysyä erossa politiikan rahoittamisesta. Hellstenin mielestä päätös eristäytyä on kova.

- Keva on osa yhteiskuntaa. Sekä toimitusjohtajan että muidenkin on tärkeää olla kontaktissa poliittisten päättäjien ja -puolueiden kanssa. Siellä ratkaistaan sellaisia asioita, jotka ovat hyvin tärkeitä myös kuntien eläkevakuutukselle, Hellsten sanoo.

Vaalirahakohuun sotkeutuneen Kevan maine halutaan puhdistaa nyt ensi tilassa.

- Se on asia, mikä pitää hoitaa kuntoon. Tosiasiassa kuitenkin näillä asioilla ei ole mitään tekemistä eläkevakuutuksen varsinaisen perustehtävän kanssa. Kenenkään eläkkeet tai yhtiön toiminta ei ole vaarantunut, yhtiön valtuuskunnan puheenjohtaja Olavi Ruotsalainen (sd.) toteaa.

Entinen toimitusjohtaja Markku Kauppisen erosi, koska hän koki epäilyksen varjon langenneen hänen toimintaansa kohtaan. Eilen paljastui, että Kauppinen yritti mahdollisesti salata yhteyksiään keskustaan ja sen vaalirahoittaja Nova Groupiin.

Kuntien eläkevakuutuksen sisällä tehdään jälleen pikavauhtia selvitys, jossa selvitetään olivatko lisämerkinnät tahallisia vai oliko kyseessä inhimillinen virhe. Kevan valtuuskunta valitsee uuden toimitusjohtajan loppuvuodesta.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.