Mainos

Keskustanuorten aloite hämmentää: Ruotsalaisille niin monta aviopuolisoa kuin vain haluaa

Ruotsissa keskustapuolueen nuorisojärjestö on herättänyt hämmennystä esittämällään aloitteella. Järjestön mielestä jokaisella maassa asuvalla tulisi olla mahdollisuus olla naimisissa samanaikaisesti useamman ihmisen kanssa.

Keskustanuorten puheenjohtajan Hanna Wageniuksen mukaan järjestö on jo vuosia vaatinut kaikille Ruotsissa asuville oikeutta päättää aviopuolisoidensa lukumäärän itse.

– Jos useammat ihmiset rakastavat toisiaan, heillä täytyy olla oikeus mennä keskenään naimisiin - aivan kuten vain kaksi ihmistä haluaa solmia avioliiton, Wagenius sanoo MTV3 Uutisille.

Ruotsissa on jo nyt runsaasti maahanmuuttajamiehiä, joilla on useita vaimoja.

– Se on täysin mahdollista. Ruotsin lain mukaan avioliitot yhden tai useamman naisen kanssa ovat laillisia niin kauan, kun ne ovat voimassa maassa, jossa ne on solmittu, kertoo islamilaisen perintöoikeuden professori Mosa Sayed Uppsalan yliopistosta.

Käytännössä siis turvapaikan saaneen moniavioisuus voi jatkua edelleen Ruotsissa. Tällöin mies voi vaatia perheen jälleenyhdistämiseksi kaikki vaimonsa ja lapsensa mukaan uuteen asuinmaahan.

– Siirtolaisuusviraston mukaan nytkin on monta tapausta, joissa useiden naisten kanssa naimisissa oleva mies on anonut perheen jälleenyhdistämistä. Se on täysin mahdollista, vahvistaa Sayed.

Ruotsissa asuva ei kuitenkaan saa lähteä ulkomaille, hankkia sieltä useita aviopuolisoita ja palata heidän kanssaan takaisin. Moniavioisten perheiden määrästä ei ole virallisia tilastoja.

Ruotsin keskusta puolestaan painii gallupsyvänteessä ja uhkaa pudota jopa kokonaan valtiopäiviltä. Epäsuosion yhdeksi syyksi on arvioitu moniavioisuusaloitteesta noussutta keskustelua.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.