Keskustalta porkkana työvoimapulaan: Työtulovähennys yli 60-vuotiaille – mullistava ehdotus voi kaatua valiokunnassa

2:10
Tiistaina Keskusta kertoi, että se lykkäisi sekä hoitajamitoitusta että päiväkotihenkilöstön koulutusvaatimuksia.

Perustuslakivaliokunnan on vielä arvioitava, voiko Suomessa rakentaa verotuksellista etuutta ikään perustuen, Saarikko sanoo.

Keskusta ajaa ensi vuoden verotukseen yli 60-vuotiaille suunnattua työtulovähennystä. Puolueen puheenjohtaja, valtiovarainministeri Annika Saarikko perustelee esitystä työvoimapulalla.

Valtiovarainministeriön esittämä malli perustuu korotettuun työtulovähennykseen yli 60-vuotiaille porrastetusti siten, että se olisi normaalia työtulovähennystä 600 euroa parempi yli 65-vuotiaille.

–  Kyseessä on uudenlainen ratkaisu. Meillä ei ole aiemmin ollut tietojeni mukaan verotuksessa positiivista erityiskohtelua iän perusteella, Saarikko sanoi keskustan eduskuntaryhmän kesäkokouksen päätteeksi järjestetyssä tiedotustilaisuudessa.

Saarikon mukaan eduskunnan perustuslakivaliokunnan on siksi vielä arvioitava, voiko Suomessa rakentaa verotuksellista etuutta ikään perustuen.

Ensimmäinen askel

Saarikko sanoi pitävänsä erityisen tärkeänä, että tämä linjaus onnistuttaisiin viemään läpi ensi vuoden verotukseen.

–  Tämä on ensimmäinen askel. Mikäli perustuslakivaliokunta hyväksyy tämän ja malli saadaan voimaan, pidän täysin mahdollisena, että keskusta kannattaa laajemminkin yli 60-vuotiaiden ja eläkeikäisten työnteon kannusteita verotuksellisesti seuraavaan hallituksen ohjelmaan.

Saarikon mukaan kokouksessa puhuttiin paljon työvoimapulasta, siihen vastaamisesta ja osaamisesta.

–  On selvää, että yksi sittenkin edelleen liian käyttämätön voimavara Suomessa on yli 60-vuotiaat ja jo eläkkeelle siirtyneet osaavat henkilöt, joilla olisi työhalua ja työkykyä vielä jatkaa työelämässä vielä osittain.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja