Keskusta muutti aikataulua uuden valtiovarainministeriehdokkaan nimeämisessä: ”Suomen politiikassa on tapana johtaa joukkoja edestä”

1:59
Politiikan toimittaja Ossi Rajala arvioi Seitsemän uutisissa keskustan tilannetta. Osa puolueen jäsenistä saattaa jopa haluta pois hallituksesta.

Keskusta ilmoitti lauantaina siirtävänsä sunnuntaille aiotun uuden valtiovarainministerin valintakokouksen tuonnemmaksi. MTV Uutisten politiikan toimittaja Ossi Rajalan mukaan aikataulun muutos kertoo puolueen yllättyneen Kulmunin ilmoituksesta, että hän haluaa jatkaa puolueen puheenjohtajana. Puolueen sisällä saattaa jopa kyteä haluja lähteä hallituksesta.

Keskustan puheenjohtaja Katri Kulmuni ilmoitti eilen jättävänsä valtiovarainministerin tehtävän viestintäkoulutustaan seuranneen kohun myötä. Uuden ministeriehdokkaan valinta oli määrä toimittaa huomenna iltapäivästä alkaen.

– MTV Uutisten tietojen mukaan Kulmuni yllätti tänään kaikki ilmoittaessa valmiudesta jatkaa puheenjohtajana. Sen takia tässä on nyt mennyt aikataulu uusiksi Rajala arvioi.

– Ehkä keskusta yrittää nyt viikon aikana saamaan tämän kokouksen aikaiseksi, jossa ministeriehdokas kerrottaisiin. Hurjimpien tietojen mukaan myös osalla keskustalaisilla olisi haluja lähteä hallituksesta.

Rajalan mukaan olisi epätavallinen tilanne Suomen politiikassa, jos Kulmuni jatkaisia puolueen johtamista ilman painavaa salkkua.

– Politiikassa on tapana , että puheenjohtaja johtaa joukkoa edestä ja ottaa juuri sen raskaimman salkun. Mikään sääntöhän se ei ole, että Kulmuni johtaisi hallituksen ulkopuolella ja keskusta jatkaa hallituksessa. Mutta se voisi olla monelle aika paha paikka hyväksyä, Rajala arvioi.

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja