Mainos

Suomen Kuvalehti: Kesko ja Voimaosakeyhtiö SF eri mieltä Fennovoima-omistuksesta

Kesko-konsernilla ja Fennovoiman suuromistajalla Voimaosakeyhtiö SF:llä on erimielisyyksiä rahoituksesta ja omistusosuuksista, kertoo Suomen Kuvalehti.  

Lehden mukaan Voimaosakeyhtiön osakeluettelossa listataan, että Keskon tytäryhtiö Kestra Kiinteistöpalvelu omistaa yhtiön osakkeista kolme prosenttia.  
Kesko on taas ilmoittanut pörssitiedotteella viime vuoden maaliskuussa, että Kestran osuus on 4,5 prosenttia Voimaosakeyhtiön osakekannasta. Suomen Kuvalehden mukaan Keskosta vahvistettiin, ettei pörssitiedotteessa mainittu tieto ole muuttunut.  

Voimaosakeyhtiö SF:n toimitusjohtaja Elina Engman kertoo Suomen Kuvalehdelle, että Kestran omistusosuus on merkitty oikein osakeluetteloon ja se on kolme prosenttia.  

– Kestra omistaa kolme prosenttia Fennovoimasta sen valmistuttua vuonna 2024. En osaa sanoa, miksi Kestra tai Kesko väittää osuuden olevan 4,5 prosenttia, Engman sanoo lehdelle. STT ei tavoittanut Engmania.  

Kesko lähestyi torstai-iltana Suomen Kuvalehden uutisen siteeraamisen jälkeen STT:tä ja kertoi, että Kestra omistaa Voimaosakeyhtiöstä 36270 osaketta. Tästä ei ole Keskon käsityksen mukaan kummallakaan erimielisyyttä.  

Suomen Kuvalehden mukaan myös rahoituskuviot Kestran ja Voimaosakeyhtiö SF:n välillä ovat epäselvät.  
Kestra on aiemmin ollut halukas myymään osuutensa.

Se myös ilmoitti viime vuonna pörssitiedotteessaan, ettei se osallistu ydinvoimahankkeen jatkorahoitukseen siihen liittyvien taloudellisten, sopimuksellisten ja aikataulullisten epävarmuustekijöiden johdosta.  

Juttua täsmennetty 8.7 klo 12:19 STT:n välittämillä lisätiedoilla omistuksiin liittyen.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.