Mainos

Keski-Suomen Media osti enemmistön IS-Yhtymästä

Keski-Suomen Media Oy on hankkinut omistukseensa yli puolet iisalmelaisen IS-Yhtymä Oy:n osakekannasta. IS-Yhtymä julkaisee muun muassa Ylä-Savon ykköslehteä Iisalmen Sanomia. Kaupan esisopimus allekirjoitettiin tänään Iisalmessa. Ostaja sitoutuu lunastamaan loputkin IS-Yhtymän osakkeet.

Toimitusjohtaja Eino Petäjäniemi Keski-Suomen Mediasta kertoo, että kauppa on osa Väli-Suomen lehtiyhtiöiden verkottumista. Keski-Suomen Median omistavat Keskisuomalainen Oy, Sanoma Osakeyhtiö, Ilkka Oy ja TS-Yhtymä Oy. Yhtiö perustettiin syksyllä 1995, kun kuopiolaisen Savon Sanomien omistus järjestettiin uudelleen. Keski-Suomen Media on Savon Sanomat -konsernin emoyhtiö.

Petäjäniemi arvioi kaupan tuovan synergiaetuja erityisesti Iisalmen Sanomissa ja Savon Sanomissa. Kauppa avaa myös mahdollisuuksia Keskisuomalaisen, Savon Sanomien, Pieksämäen lehden ja IS-Yhtymän kirjapainojen kapasiteetin hyödyntämiselle.

Keski-Suomen Media vahvistaa asemiaan

Keski-Suomen Media on vahvistanut vähitellen asemiaan. Pieksämäkeläinen Lehtisepät Oy siirtyi Savon Sanomien omistukseen viime huhtikuussa. Lehtisepät kustantaa Pieksämäen Lehteä ja Suomen Urheilulehteä.

Nyt hankittu IS-Yhtymä harjoittaa viestintää ja graafista teollisuutta sekä valmistaa koulutusvälineitä ja -materiaaleja. Yhtymän liikevaihdon arvioidaan tänä vuonna olevan noin 105 miljoonaa markkaa. Konsernin palveluksessa on 184 työntekijää. Yhtymän tulosyksiköt ovat IS-Media, IS-Print ja IS-Vet. IS-Median päätuote on Ylä-Savon talousalueen ykköslehti Iisalmen Sanomat. Sen levikki on noin 20 000.

Muita viestimiä ovat paikallisradio Salminen sekä kerran viikossa ilmestyvät paikallislehdet Matti ja Liisa, Miilu, Pielavesi-Keitele ja Salmetar.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.