Mainos

Keski-ikäinen, aivosi ovat huippuvireessä!

Eikö ajatus kulje, unohtuivatko avaimet? Aivotkin tulevat keski-ikään omistajansa tavoin. Vaan ei hätää: kirjailija Barbara Strauchonin mukaan vanhemmat aivot ovat monessa suhteessa nuoren aivoja paremmat.

Aiemmin The New York Times -lehdessä vaikuttanut Barbara Strauchon kirjoittanut kirjan keski-ikäisistä aivoista. Teoksen nimi on The Secret Life of the Grown-up Brain: The Surprising Talents of the Middle-Aged Mind.

Aivot tulevat keski-ikään 40-70 ikävuoden aikana. Strauchonin mukaan tänä aikana aivot hidastuvat, ja esimerkiksi asioiden prosessoimiseen menee enemmän aikaa kuin parikymppisillä, kertoo boston.com.

– Harhaudumme helpommin ja enemmän. Lyhytkestoinen muisti voi temppuilla. Luulen, että olemme kaikki hiljaa huolestuneita, sillä moni on seurannut vanhempiensa taistelua dementian kanssa. Luulemme, että ehkä olemme tulossa hulluiksi, Strauchon toteaa viitaten keski-ikäisiin.

Pilotit, jatkakaa hommia!

Strauchonin mukaan keski-ikäisissä aivoissa tapahtuu eräänlainen vaihtokauppa. Asioiden oppiminen kestää kauemmin, mutta aivoilla on vaikuttava kyky nähdä suuria kokonaisuuksia ja ymmärtää asioiden ydin.

– Tuttavani opettaa Kolumbiassa, ja sanoo, että lapset ovat fiksuja, mutta he eivät osaa yhdistää asioita kokonaisuuksiksi. Keski-ikäisillä aivoilla on tuo kyky. Monet ovat kertoneet minulle, etteivät muista mitä söivät aamiaiseksi, mutta pystyvät ratkaisemaan kaikenlaisia asioita, Strauchon sanoo.

Nainen muistuttaa, että monilta kannoilta katsottuna keski-ikäisen aivot toimivat nuoria kanssakavereitaan paremmin. Nopeuspeleissä viisikymppinen ei kenties loista, mutta logiikkaa tai päättelykykyä vaativissa tehtävissä hän on elementissään.

– Piloteilla ei ole syytä eläköityä 55-vuotiaina, päinvastoin. Hyvät, kokeneet aivot potkitaan pellolle. Tulen hieman vihaiseksi kun ensin tutkin tieteellistä näkökantaa ja sitten käytäntöä. Teemme asiat takaperoisesti.

MTV3/Helmi

Lähde: Boston.com

Kuvat: Colourbox

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.