Mainos

Kesän alennusmyynnit käyntiin tänään

Kevään hyvä myynti on verottanut hieman alennusmyyntitavaran määrää, mutta Suomen Kaupan Liitto ennakoi alennusmyynnin olevan silti vilkasta.

Kesän alennusmyynnit alkavat tänään. Suurin osa kaupoista käynnistää alemyynnin samalla, kun kaupat avaavat ovensa juhannustauon jälkeen. Kaupasta odotetaan alkukesän myynnin tavoin vilkasta.

Anttilan tavaratalojen myyntijohtajan Pekka Niemisen mukaan aleaika on yksi yritysten tärkeimmistä kuukausista.

- Lomat alkavat, ja ihmisillä on aikaa käydä ostoksilla. Myynti on huomattavasti korkeampaa kuin normaalisti, Nieminen arvioi.

Tarjolla kesän aleissa on perinteisesti enimmäkseen pukeutumistuotteita, mutta myös muita sesonkitavaroita. Alennusmyyntejä nähdään myös muun muassa huonekalu- ja sisustusliikkeissä sekä kodinkone- ja puutarhakalusteliikkeissä.

Alennuksessa hieman vähemmän tavaraa

Asiamies Matti Räsänen Suomen kaupan liitosta arvelee kuitenkin, että alennusmyynteihin on jäänyt tänä kesänä vähän normaalia vähemmän myytävää. Kaupan Liiton mukaan vuoden ensimmäisten neljän kuukauden aikana kauppa kasvoi pukeutumisalalla neljä prosenttia. Kun touko- ja kesäkuun myyntiluvut valmistuvat, kasvu nousee entisestään.

Anttilan Nieminen vahvistaa, ettei alennusmyynneille ole tänä vuonna aivan yhtä kovia paineita kuin yleensä. Nieminen vakuuttaa silti, että myytävää riittää.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.