Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota

Kesäkurpitsa-punaherukkahillo/hyytelö ja Kesäkurpitsa-sitruunamarmeladi 18.8.1999

Julkaistu 30.05.2001 14:18

toim.Kati Nappa

Kesäkurpitsa-punaherukkahillo/hyytelö


1,4 kg kesäkurpitsaa kuutioina tai raasteena
0,6 kg punaherukoita tai puolukoita
1-2 dl vettä
1 kg hillosokeria

Ylikasvaneet kesäkurpitsat sopivat hyvin erilaisiin säilykkeisiin hilloihin, marmeladeihin, soseisiin, etikkasäilykkeisiin jne.
Kuori kesäkurpitsa, halkaise ja poista lusikalla pehmeä sisäosa ja siemenet. Kuutioi hedelmäliha tai raasta se karkeaksi. Mittaa vesi kattilaan, lisää kurpitsaraaste ja marjat. Kuumenna höyryäväksi. Lisää hillosokeri vähitellen sekoittaen. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä miedolla lämmöllä välillä sekoittaen 15-20 min.
Jos haluat samasta erästä kahdenlaista säilykettä, nosta puolet hillosta toiseen kattilaan ja soseuta se esim. sauvasekoittimella. Tölkitä mataliin purkkeihin syntynyt sose. Anna hillon jäähtyä toisessa kattilassa puolisen tuntia ja tölkitä vasta tämän jälkeen. Neste ja marjat ja raaste pysyvät silloin tasaisesti koko hillossa. Säilytä viileässä.

Kesäkurpitsa-sitruunamarmeladi


1 kg kesäkurpitsaa pieninä kuutioina
3 sitruunaa
1/2 dl vettä
n.500 g hillosokeria

Kuori kesäkurpitsa, halkaise ja poista siemenet. Punnitse tarvittava määrä vasta tämän jälkeen. Kuutioi kesäkurpitsa pieneksi. Pese sitruunat hyvin. Kuivaa ja raasta kuori. Halkaise ja purista sitruunoista mehu.
Nosta kurpitsakuutiot ja vesitilkka kattilaan ja hauduta kuutiot pehmeiksi. Soseuta niin, että osa kuutioista jää sattumiksi tai halutessasi aivan tasaiseksi.
Lisää joukkoon sitruunamehu ja hillosokeri vähitellen samalla sekoittaen. Keitä miedolla lämmöllä kymmenisen minuuttia välillä sekoittaen. Lisää raastettu kuori mukaan keittämisen loppuvaiheessa. Tölkitä marmeladi mataliin tölkkeihin. Tarjoa paahtoleivän kera tai käytä esim. täytekakun väliin.

Lisää aiheesta:

Voiko Suomeen iskeä pahin influenssa kymmeneen vuoteen? Virusmuunnos huolettaa maailmallaEnnennäkemätön jauheliha kauppoihinVaroitus: Älä polta tätä kynttilää!Kelan linjaus nosti tunteet pintaan – näin isoissa yrityksissä suhtaudutaan etätöihinTalven trendikengissä voi piillä vaara – tämän toimenpiteen suutari tekisiTutkimus paljasti salakavalan sokeri-ilmiön – korostuu erityisesti pienituloisilla
Lifestyle

Tuoreimmat aiheesta

Lifestyle
  • 18:58
    Influenssa

    Voiko Suomeen iskeä pahin influenssa kymmeneen vuoteen? Virusmuunnos huolettaa maailmalla

  • 16:57
    Ruoka

    Ennennäkemätön jauheliha kauppoihin

  • 14:52
    Takaisinvedot

    Varoitus: Älä polta tätä kynttilää!

  • 14:09
    Etätyö

    Kelan linjaus nosti tunteet pintaan – näin isoissa yrityksissä suhtaudutaan etätöihin

  • 11:59
    Kengät

    Talven trendikengissä voi piillä vaara – tämän toimenpiteen suutari tekisi