Mainos

Kesäkoti pyörien päällä

Yhä useampi Suomalainen viettää kesälomansa liikkuvassa kesäkodissa, sillä matkailuauton tai asuntovaunun kanssa lomaillessa näkee ja kokee paljon. Liikkuvan kodin sisustuksessa on viihtyisyyden lisäksi huomioitava ennen kaikkea toimivuus.

Matkailuautot ja -vaunut kätkevät sisäänsä pienen kodin. Niistä löytyvät niin keittiö, makuusoppi kuin pieni viihtyisä oleskelutila. Tilat ovat muokattavissa – päivällä sama tila on keittiö ja illalla yhteinen oleskelutila.

Pienten tilojen sisustaminen vaatii mielikuvitusta ja järjestelykykyä. Asuntoautoon tai -vaunuun ei ole syytä tuoda mitään ylimääräistä, vain kaikkein tarpeellisimmat astiat ja tavarat. Tekstiilien olisi hyvä olla mahdollisimman neutraalin sävyisiä, jotta yleisilme olisi rauhallinen ja tilavan tuntuinen.

Liikkuvassa kodissa muoviastiat ovat avainsana, sillä joskus koti saattaa tehdä äkkijarrutuksen ja silloin muutama tavara saattaa liikkua uuteen sijaintiinsa. Kaupoista löytyykin toinen toistaan kauniimpia muovisia astioita. Astioiden värimaailma on myös hyvin rikas, joten jokaiselle löytyvät varmasti juuri oman väriset kipot ja kupit. Astiat on kuitenkin hyvä sijoittaa niin, että ne pysyvät mahdollisimman hyvin paikoillaan pienistä töyssyistä huolimatta.

Karavaanari – kaikkien kaveri

Kun sopiva leirintäalue tai järvenranta löytyy, alkaa myös pihan pysyttämien. Matkailuautoihin sekä -vaunuihin voi rakentaa näyttäviä terasseja ja hankkia lisävarusteina markiisin tai esimerkiksi teltan auton kylkeen pihahuoneeksi. Ajoneuvojen säilytystiloihin mahtuu erikokoisia taiteltavia retki-, aurinko-, ja ruokatuoleja sekä muita puutarhahuonekaluja.

Puutarhahuonekalujen lisäksi matkaan voi pakata viehättäviä kattaustarvikkeita, kuten kauniin kesäisen pöytäliinan ja tuikkukippoja. Matkailun aikana voi viettää romanttisia kesäiltoja kauniissa Suomen suvessa.

Kesällä matkailuauton uumeniin kannattaa pakata myös pieni pihagrilli. Tosin useilla leirintäalueilla on omat grillauspaikkansa, mutta jos matka pysähtyykin vaikka yksinäiselle järvenrannalle niin oma grilli on tuolloin hyödyllinen. Matkaan kannattaa siis pakata kaikkea sellaista mistä voisi olla reissussa hyötyä tai iloa. Itse sisustuksessa tärkeintä on viihtyisyys ja turvallisuus.

Usein leireille majoittuvat ihmiset ovat hyvin samanhenkisiä ja muista karavaanareista saattaa saada pysyviäkin ystäviä. Kauniisti sisustetulle terassille on mukava kutsua uusia ystäviä kylään.

Matkailuautoilu lisää vapautta

Matkailuautolla tai -vaunulla liikkuminen lisää vapaudentunnetta. Auton nokan voi kääntää juuri haluamaansa suuntaan ja ajaa niin kauas kuin mieli haluaa. Auton perään voi pakata polkupyörät ja niillä voi helposti lähteä tutustumaan kulloisenkin pysähdyspaikan nähtävyyksiin ja poiketa vaikkapa paikallisella uimarannalla tai ravintolassa illallisella.

Teksti: Johanna Tamminen / Mediafocus
Kuvat: Futureimagebank, Sagaform, Touring Cars ja Indiska

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.