Mainos

Kesä saapuu vihrein värein

Luonto pukeutuu kevään tullen vihreään, joka syvenee ja tummenee kesää kohti. Vihreä on loman ja luonnon väri, joten tuo sitä rohkeasti kotiisi!

Vihreä on rauhoittava ja rentouttava kesän väri. Nyt onkin paras aika tuoda vihreän sävyt sisustukseen, rohkaisee realsimple.com.

Jos et halua muuttaa koko asuntoasi viidakkomaiseksi keitaaksi, kokeile muutamaa harkittua väriläikkää siellä täällä. Aloita lattiasta: hanki vihreän sävyinen matto. Matto on kohtuullisen edullinen ostos, ja sen voi helposti vaihtaa toiseen. Valitse useaa eri vihreää yhdistävä matto, niin muut, erisävyiset sisustuselementtisi eivät riitele sen kanssa.

Kun matto on paikoillaan, kaiva kaapeista vihreät kynttilälyhdyt, lamppu ja turkoosit tyynynpäälliset. Lisää väriä makusi mukaan tuomalla soppaan lisää vihreitä esineitä. Vihreä pöytätabletti muuttaa koko pöydän kesän väriseksi.

Harkitse myös kukkia tai viherkasveja. Satunnaiset oksat vaaseissa tai iloinen rahapuu eteisen pöydällä tuovat luonnon vihreyttä asuntoon.

Lisää vihreää!

Jos sittenkin toivot kotisi muistuttavan metsäistä kehtoa, aloita sisustaminen seinistä. Tartu siveltimeen ja maalaa seinä suosikkivihreälläsi. Sirottele sitten muita sävyjä ympäri huonetta.

Sisustaminen on kuin musiikkia: tarvitaan melodiaa ja erilaisia säveliä, muuten lopputulos on monotoninen ja tylsä. Yhdistä esimerkiksi limeä ja oliivinvihreää.

Yhdistä suuria kuvioita pieniin harkiten. Kokeile esimerkiksi kukkasia yhdistettynä geometrisiin kuvioihin. Kyse on tasapainosta: haluat huolitellun lopputuloksen, jossa mitään ei ole liikaa, ja kaikki pääsee oikeuksiinsa.

Vaihtele materiaaleja, neuvoo realsimple.com. Raskas, vihreä päiväpeitto ja villainen matto tuovat huoneeseen erilaista eloa.

Millaisia väriyhdistelmiä?

Jos sisustaminen on vierasta maaperää, kokeile näitä varmoja yhdistelmiä!

Luonnollisen tunnelman saat yhdistämällä tummaa vihreää ja taivaansinistä. Ajattele metsäistä suota, jonka taivaalle kurkottavien puiden lomasta vilkkuu taivasta. Jos epäröit värisävyjen valinnassa, hae inspiraatiota luonnosta – siellä sävyt tuntuvat aina sopivan yhteen!

Tee huoneestasi rauhoittava yhdistämällä tummaa ruskeaa merenvihreään. Ajattele vaahtoavia aaltoja iskeytymässä rantaan. Maalaa seinät ruskealla ja sirottele sitten hentoa vihreää ympäri huonetta.

Haluatko raikkaan huoneen? Kokeile yhdistää valkoista ja turkoosiin taittavaa vihreää. Ajattele pikeepaitaa ja golfhousuja kesäisellä golfradalla – vihreä pääsee oikeuksiinsa, kun kirkas valkoinen yhdistetään siihen!

Leikkisää lookia tavoitteleville suositellaan limeä ja pehmeää vaaleanpunaista. Hennot sävyt ja raikas lime tuovat mieleen leikkihuoneen, jossa ilonpito on ylimmillään.

MTV3/Maria Aarnio

Lähde: Realsimple.com

Kuvat: Shutterstock

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.