Mainos

Kersantti sidottiin alasti sänkyyn Vekaranjärvellä

Varusmiespalvelusta päättämässä olleet varusmiesjohtajat sitoivat Karjalan prikaatissa eilisiltana kersantin sänkyyn käsiraudoin, jonka jälkeen häneltä revittin housut päältä. Karjalan prikaatin komentajan Jukka Pennasen mukaan nöyryttämisessä oli kyse niin kutsutusta TJ-pilasta.

Varusmiespalvelusta päättämässä olleet varusmiesjohtajat ovat alistaneet ryhmään kuulunutta kersanttia Vekaranjärvellä Karjalan prikaatin esikuntakomppaniassa eilen illalla.

Kersantti sidottiin sänkyyn käsiraudoin, jonka jälkeen häneltä revittin housut päältä. Tapahtumasta otettiin kuvia ja sitä saapui katsomaan myös ryhmän ulkopuolisia henkilöitä.

Toiminta keskeytyi komppanian valvojana toimineen varusmieskokelaan sekä kantahenkilökuntaan kuuluvan joukkoyksikön valvojan toimesta. Tällöin tilanne oli kestänyt noin kymmenen minuuttia.

Karjalan prikaatin komentajan Jukka Pennasen mukaan nöyryttämisessä oli kyse niin kutsutusta TJ-pilasta, johon sidottu kersantti oli valittu sattumalta ja jossa hän oli ollut mukana. Pennanen kertoo, että kompanianpäällikkö oli pitänyt eilen ennen sitomistapausta ankaran puheen varusmiehille siitä, ettei kotiutumispiloja sallita puolustusvoimissa.

- Saamme tietoomme tällaisia tapahtumia noin kerran vuodessa, yleensä silloin, kun varusmiehet kotiutuvat. Sitä emme tiedä, kuinka paljon tälläistä sattuu tietämättämme, sanoo Pennanen.

Sidotuksi joutunut kersantti ei ole asettanut rangaistusvaatimuksia ja Pennasen mukaan kyse ei ole ollut simputuksesta, koska pilaan osallistuneet olivat kaikki alikersantteja tai kersantteja.

- Kaveri, joka on sidottu, on kuitenkin ollut alistettuna. Lisäksi se, että hän on ollut ilkosillaan ulkopuolisten edessä, on tässä raskauttava tekijä, summaa Pennanen.

Pilaan osallistuneita henkilöitä on kuultu tänään. Komentaja Pennanen päättää sanktioista huomenna. Lievimmillään tapaus katsotaan sotilaalle sopimattomaksi käytökseksi. Rangaistus ei vaikuta varusmiesten kotiutumiseen huomenna.

Alkoholilla ei ollut osuutta tapahtumiin.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.