Mainos

Kenraali Ehrnrooth ei kiirehtisi Nato-ratkaisua

Suomen paras puolustaja on maan oma kansa, kenraali Ehrnrooth muistuttaa.

Jalkaväen kenraali Adolf Ehrnrooth ei kiirehtisi Suomen Nato-ratkaisua, vaan katsoisi vielä tilannetta. Suomen itsenäisyyttä suuresti arvostava Ehrnrooth muistuttaa, että Suomen paras puolustaja on maan oma kansa.

-Nato on sellainen juttu, että jalka on hyvä laittaa lujasti sinne ovenrakoon, mutta ei sinne pidä heti solkenaan juosta. Meillä pitää olla valmius liittyä Natoon. Nyt on viisainta odotella Euroopan ja maailman tilanteen kehitystä ja katsoa aikanaan kaikessa rauhassa Suomen Nato-linjausta, arvioi Ehrnrooth Kalevan haastattelussa perjantaina.

-Nyt ovat Amerikassa, Euroopassa, Venäjällä ja Kiinassa sellaiset henkilöt vallassa, että kukaan heistä ei varmaankaan halua sotaa, mutta entäpä kun nykypolven jälkeen tulee seuraava johtajapolvi? Nyt vallitseva rauha ei ole ikuinen tilanne.

Tulevista maailmanjohtajista emme tiedä, kenraali jatkaa.

Ehrnrooth toivoo koko maan pysyvän asuttuna, jotta Suomea olisi tarvittaessa helpompi puolustaa. Ulkomaille pyrähtäneitä nuoria kenraali kehottaa aikanaan palaamaan kotimaahan.

-Teitä tarvitaan Suomessa sekä rauhan että sodan aikana, hän toteaa.

Ehrnrooth on käynyt Suomen kaikkien tasavallan presidenttien itsenäisyyspäivän vastaanotolla. Tänä vuonna 97-vuotias kenraali ei kuitenkaan terveyssyistä pääse osallistumaan linnan juhliin.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.