Kekseliäitä käyttötapoja kodin esineille

Hyllynpohjalla pölyttyvistä keittiöhopeista vanhoihin haarukoihin, monenlaista välineistöä voi uusiokäyttää kiehtovilla tavoilla.

Purkit, ruukut, vaasit ja vadit löytävät uuden elämän neuvokkaissa käsissä. Eikä joka tilanteessa tarvitse turvautua kalliisiin ostoskierroksiin.

Kuin tarjottimella

Keittiön sisustusta miettivä ratkaisee ongelman tarkistamalla, millaisia halpoja, mutta hopeisia tarjottimia ja vateja kaappien kätköistä, kaupoista tai kirpputoreilta löytyy. Kiiltävät astiat nimittäin somistavat hienosti seinää taulujen asemesta. Naulaa tai ruuvaa vain suuret esineet paikoilleen, jotta ne pysyvät turvallisesti seinällä. Upeat, vanhat tai uudemmatkin, tarjottimet tuovat keittiöön maalaisromanttista ilmapiiriä.

Ihana aamiaispöytä vaikkapa makuuhuoneeseen valmistuu toisiaan tukevista, puisista pöydänjaloista ja niiden päälle poikkitangoille asetetusta hopeatarjottimesta. Jos jalkoja ei löydy omasta takaa, ne voi myös nikkaroida. Pöydän virkaa hoitavaksi tarjottimeksi kannattaa valita suorakaiteen muotoinen ja riittävän suuri astia.

Helppoa ja romanttista

Hopeiset lautasliinarenkaat sopivat myös toiseen käyttötarkoitukseen. Niiden ansiosta et kaipaa erillisiä kynttilänpidikkeitä. Metallinsävyiset koristeet kruunaavat kattauksen pöydän keskiössä, kynttilöiden kehystäjinä.

Romanttisen liehuvat liekit illallispöytään saa myös viinilaseista, joiden pohjalle sirotellaan hienoa hiekkaa ja pienet kynttilät. Pöytäliinan voi korvata pirteänvärisillä tiskinkuivausliinoilla ja tuoda ruokailuhetkeen ranskalaista bistro-fiilistä.

Ämpäreiden uudet osoitteet

Niinä hetkinä, kun et siemaile kuplivaa juomaa, voit ottaa hopeiset viininviilentäjät kakkoskäyttöön. Tyylikäs ämpäri käy kukkaruukun ympärille, kasvin upeaksi kodiksi.

Suuresta keraamisesta kukkaruukusta taas tulee pienellä vaivalla kesän mentyä pieni pöytä olohuoneeseen. Tarvitset ainoastaan pyöreän lasipöytälevyn sulkemaan purnukan suun. Rauhallisen lukunurkan täydentää siro valaisin. Hopeiset kynttilänjalat tuovat valoa myös moderniin kotiin. Niistä voi tehdä elegantteja lampunjalkoja sähkömiehen avustuksella.

Rustiikkiset naulakot

Vanhoista ja patinoituneista ruokailuvälineistä askartelee hienosti romanttiseen kotiin sopivat keittiönaulakot. Puuhaan tarvitset poran, joka soveltuu metallin lävistämiseen. Esimerkiksi titaani- tai kobalttiporapäät kelpaavat syömätarvikkeiden poraamiseen. Tee pienet reiät pöytähopeiden kädensijojen päihin.

Ohut hopea on taipuisaa, ja lämpöpyssy tai hiustenkuivaaja helpottaa haarukoiden ja lusikoiden muotoilua U-asentoon. Valmiit koukut naulataan seinälle. Hopeiset naulakot soveltuvat kuitenkin keveytensä takia vain hennoille kannateltaville, esimerkiksi käsipyyhkeille.

MTV3/Eira talka/realsimple.com

Kuvat: Colourbox, Futureimagebank

Lue myös:

    Uusimmat