Mainos

Kekäleitä pudotellut höyryveturi Ukko-Pekka pysyy poissa perinneajoista

VR on päättänyt pitää höyryveturi Ukko-Pekan pois perinneajotapahtumista. Päätöksen taustalla on parin viikon takaiset tapahtumat, joiden vuoksi pääradan liikenne meni sekaisin.

VR:n höyryveturin oli tarkoitus vetää perinnejuna Valtteri Helsingistä Kouvolaan, mutta matka tyssäsi jo Riihimäelle. Veturista oli matkan varrella pudonnut kekäleitä, jotka sytyttivät kaapelipalon Vantaan Korsossa. Junat myöhästelivät turvalaitevian vuoksi seuraavaan päivään asti, ja lisäksi Tuusulan ja Riihimäen välillä syttyi useita maastopaloja.

VR:n yhteiskuntasuhde- ja ympäristöjohtaja Otto Lehtipuun mukaan höyryveturi pidetään poissa liikenteestä turvallisuussyistä.

Höyryveturin sijaan perinneajotapahtumissa ajetaan dieselveturilla, joka aikoinaan syrjäytti höyryveturin 1960-luvulla pikajunien sarjassa. Lehtipuun mukaan höyryveturille varattu rooli perinneajoissa ei ollut suuri.

-Perinneajoja on kaikkiaan kuusi, ja Ukko-Pekan oli tarkoitus ajaa vain pieni osa tapahtumista.

Lehtipuu kertoo, että VR pyrkii seuraavaksi saamaan Ukko-Pekan ajokuntoon elokuun alussa Hyvinkäällä pidettävään rautatiemuseon juhlavuoden tapahtumaan.

(MTV3 - STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.