Keittiömestari Maija Silvennoiselle Maataloustoimittajien Tiedonjyvä

Maataloustoimittajien tiedonjulkistamispalkinto Tiedonjyvä annetaan tänä vuonna keittiömestari Maija Silvennoiselle. Palkinnon antajat perustelivat Silvennoisen työtä seuraavasti:

- Keittiömestari, tunnettu televisiokokki Maija Silvennoinen osoittaa koko ajan omalla työllään, mikä merkitys laadulla on suomalaisessa ruokaketjussa: hyvää ruokaa pystyy valmistamaan vain tuoreista ja ensiluokkaisista raaka-aineista. Television ruokaohjelmien kautta Silvennoisen konstailematon ruokafilosofia on saanut ison kannattajajoukon.

Omassa ravintolassaan ja keittokoulussaan Saarijärvellä Silvennoinen pyrkii joka päivä näyttämään lähiruuan vahvuudet. Ruuan raaka-aineiden alkuperä on varmasti tiedossa, laatu kunnossa eikä ruokaa ei ole tarvinnut kuljettaa pitkiä matkoja pellolta pöydälle. Laadukas lähiruoka hemmottelee kuluttajan makuhermoja. Lähiruuan arvostus kannustaa myös viljelijää omassa työssään.

Keittiömestari Maija Silvennoisen oma esimerkki maallemuutosta on myös rohkaiseva. Silvennoisen ruokafilosofia ehti näkyä monessa helsinkiläisessä ravintolassa ennen muuttoa Saarijärvelle. Nyt hän on näyttänyt, että kaikkien hyvien ruokaravintoloidenkaan ei tarvitse olla Helsingissä. Maataloustoimittajien yhdistys jakaa vuosittain tiedonjulkistamispalkintonsa henkilölle, joka on työllään herättänyt keskustelua suomalaisen ruuan ja puun tuotantoketjuun liittyvistä ajankohtaisista asioista. Viime vuonna Tiedonjyvän sai taitelija Mikko Alatalo.

Maija Silvennoisen työ tuloksia voi lukea ja katsoa myös Bon Appetitin sivuilta.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja