Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Julkaisupäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta ja kehitys
  • Jaakko Hietanen
    Head of Digital Development
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • Makuja
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
MTV Uutiset on sitoutunut noudattamaan Journalistin ohjeita
  • Julkisen sanan neuvosto (JSN)
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota

Keiton perusohje

Julkaistu 15.01.2004 12:16

(4-5:lle)

lohi-äyriäiskeitto

lohi-äyriäiskeittoCopyright Alma Media Oyj 2001 / Crea Vid

1 l nestettä (jos käytät liemikuutioita, lisää 2 kuutiota / 1 l vettä)
2 rkl öljyä
1 l muita raaka-aineita n. 300g lihaa/ kalaa/ kanaa/ makkaraa
vaihtoehtoisia kasviksia
(juureksia: esim. porkkanaa, lanttua, sipulia, palsternakkaa, selleriä
vihanneksia: esim. kesäkurpitsaa, paprikaa, valkokaali, kukkakaalia) mausteita /maustekastikkeita (esim. suolaa, pippureita, yrttejä, soijaa, tomaattisosetta)
MUUNTELUUN TAI LISÄKSI:
valmista tomaattimurskaa
kapriksia
oliiveja
maustekurkkukuutioita
perunan asemasta pastaa
liotettuja ja esikeitettyjä papuja

HUOM!
Kala lisätään keittoon / pataan raakana valmistamisen loppuvaiheessa. Kokoliha ja broileri kannattaa ruskistaa ennen keittoon lisäämistä.

1. Pese ja pilko valitsemasi kasvikset (3-5 erilaista). Arvioi pilkkomiesi kasvisten ja valitsemasi pääraaka-aineen määrä ohjeen kuvan mukaisesti. Kuutioi tai suikaloi valitsemasi pääraaka-aine.
2. Lisää kasvikset kypsymisjärjestyksessä, ensin juurekset sitten vihannekset. Hauduta kypsiksi. Mausta valitsemillasi mausteilla.
3. Lisää lopuksi kuutioitu kala tai kuutioitu ja ruskistettu liha. Jos käytät tuoreita yrttejä, lisää ne viimeisenä valmiiseen ruokaan.

Lisää aiheesta:

Työpaikka, parisuhde ja terveys – Juho-Pekka menetti kaiken lyhyessä ajassaInhottavasta silmäongelmasta ei kostutustipoilla pääse eroonYleellisen samppanjapullon historia yllättää: "Ei voi kätkeä pommia"Kuinka kauan avattu glögi säilyy? Vastaus saattaa yllättääTekokuusi vai aito kuusi? "Aidon kuusen kritiikki kohdistuu siihen, että se palvelee vain lyhyen aikaa"Näin sumuvaloja pitää oikeasti käyttää – "Valitettavan usein näkee..."
Lifestyle

Tuoreimmat aiheesta

Lifestyle
  • 06:37
    Asian ytimessä.doc

    Työpaikka, parisuhde ja terveys – Juho-Pekka menetti kaiken lyhyessä ajassa

  • Eilen19:08
    Silmäsairaudet

    Inhottavasta silmäongelmasta ei kostutustipoilla pääse eroon

  • Eilen18:15
    Kuohuviini

    Yleellisen samppanjapullon historia yllättää: "Ei voi kätkeä pommia"

  • Eilen17:15
    Juomat

    Kuinka kauan avattu glögi säilyy? Vastaus saattaa yllättää

  • Eilen14:32
    Joulu

    Tekokuusi vai aito kuusi? "Aidon kuusen kritiikki kohdistuu siihen, että se palvelee vain lyhyen aikaa"