Keiton perusohje

(4-5:lle)

1 l nestettä (jos käytät liemikuutioita, lisää 2 kuutiota / 1 l vettä)
2 rkl öljyä
1 l muita raaka-aineita n. 300g lihaa/ kalaa/ kanaa/ makkaraa
vaihtoehtoisia kasviksia
(juureksia: esim. porkkanaa, lanttua, sipulia, palsternakkaa, selleriä
vihanneksia: esim. kesäkurpitsaa, paprikaa, valkokaali, kukkakaalia) mausteita /maustekastikkeita (esim. suolaa, pippureita, yrttejä, soijaa, tomaattisosetta)
MUUNTELUUN TAI LISÄKSI:
valmista tomaattimurskaa
kapriksia
oliiveja
maustekurkkukuutioita
perunan asemasta pastaa
liotettuja ja esikeitettyjä papuja

HUOM!
Kala lisätään keittoon / pataan raakana valmistamisen loppuvaiheessa. Kokoliha ja broileri kannattaa ruskistaa ennen keittoon lisäämistä.

1. Pese ja pilko valitsemasi kasvikset (3-5 erilaista). Arvioi pilkkomiesi kasvisten ja valitsemasi pääraaka-aineen määrä ohjeen kuvan mukaisesti. Kuutioi tai suikaloi valitsemasi pääraaka-aine.
2. Lisää kasvikset kypsymisjärjestyksessä, ensin juurekset sitten vihannekset. Hauduta kypsiksi. Mausta valitsemillasi mausteilla.
3. Lisää lopuksi kuutioitu kala tai kuutioitu ja ruskistettu liha. Jos käytät tuoreita yrttejä, lisää ne viimeisenä valmiiseen ruokaan.

Lue myös:

    Uusimmat