Mainos

Kehitysvammaisten euroviisuvoitto Hollantiin

Tampere-talon isossa salissa laulettiin ja jännitettiin eilen Kehitysvammaisten euroviisujen merkeissä. Kilpailu järjestettiin nyt kolmannen kerran, kaksi edellistä kertaa on laulettu Hollannissa. Nyt kilpailtiin Suomessa siksi, että nokialainen Mertsi Palmroth kävi laulamassa voiton kotiin Hollannista kaksi vuotta sitten.

Tämänkertaisessa kilpailussa oli mukana yhdeksän Euroopan maata. Voitto meni tällä kertaa Hollantiin. Voittaja on Pim Avondrood. Hänen kappaleensa Con te partiro on säveltänyt Francesco Sartori ja sanoittanut Lucio Quarantatto.

Laulukilpailussa valittiin vain voittaja. Lisäksi annettiin kunniamaininta Saksan Stefan Brandenburgille. Kaikki muut tulivat toiseksi.
Suomea edusti hienosti Jaakko Lahtinen Vantaalta, jonka kilpailukappale oli "Rakastan elämää".

-Kappale sopii minulle, koska rakastan elämää, kertoo Jaakko Lahtinen.

-Minusta tuntuu, että musta ei ihan vielä tule muusikkoa, mutta veikkaa kyllä, että musta vois tulla.

-Mä tässä kuuntelin että aika tasokas kilpailu on kyllä. Kun 2 vuotta sitten olin itse Hollanissa niin se oli hyvin tasokasta sielläkin, arvioi edellinen voittaja Mertsi Palmroth.

Tämänkertaisten laulukilpailujen järjestäjinä olivat Kehitysvammaisten tukiliitto, Kehitysvammaliitto, Me Itse -yhdistys ja hollantilainen Philadelphia Foundation.
(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.