Mainos

Kehäradan bakteerilöytö maksanut jo yli 8 miljoonaa

Liikenne- ja viestintäministeriö on selvittänyt mikrobikasvustojen aiheuttamat lisäkustannuksen Kehäradalle. Kustannuksia on tähän asti syntynyt 8,4 miljoonaa euroa ja kokonaissumma kipuaa aina 45 miljoonaan euroon.

Ministeriö ehdottaa terminaalialueiden kustannusten jakamista Liikenneviraston ja Finavian kesken niin, että Finavia maksaa lisäkustannuksista Liikennevirastolle noin 22 miljoonaa euroa.

Mikrobikasvustoja havaittiin Helsinki-Vantaan lentoaseman alle louhittavassa tunnelissa ensimmäisen kerran vuonna 2010 toukokuussa. Kasvustot johtuvat maaperään tihkuvasta glykolista, jota käytetään lentoasemalla jäänestoaineena.

Teknologian tutkimuskeskuksen VTT:n selvityksessä viime vuonna varmistui, että kasvustot ruostuttavat terästä ja haurastuttavat tavanomaisia betonilaatuja.

Ministeirö aikoo teettää vielä erillisen selvityksen glykolin aiheuttamista lisäkustannuksista Kehäradan muissa kohteissa. Mahdollisten uusien lisäkustannusten arvioidaan olevan noin 20 miljoonaa euroa.

Liikenne- ja viestintäministeriö esittää Liikennevirastolle ja Finavia Oyj:lle kustannusten jakoa puoliksi, koska hankkeen rahoitus ja aikataulu eivät mahdollista pitkää oikeuskäsittelyä. Ministeriö muistuttaakin tiedotteessaan, että kannanotto kustannusten jakamisesta ei sisällä oikeudellista arvioita, eikä ole ennakkoratkaisu mahdolliseen vahingonkorvaustilanteeseen.

Helsinki-Vantaan lentokentälle pääradoilta johtava Kehärata valmistuu vuonna 2014. Valtion ja Vantaan kaupungin yhteishanke maksaa kaikkiaan yli 600 miljoonaa euroa.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.