Kazakstan uhkaa brittikoomikkoa oikeudella

Kazakstanin ulkoministeriö uhkaa brittiläistä koomikkoa oikeustoimin. Sacha Baron Cohen, joka tunnetaan taiteilijanimellä Ali G, on kehittänyt toiseksi hahmokseen kazakstanilaisen tv-juontajan Boratin.

Borat-hahmo muistaa kuvailla kotimaataan juoppojen valtioksi, jonka väestö harrastaa urheiluna lehmien pieksemistä. Da Ali G Show'n vakiohahmo Borat on noussut varsin suosituksi monessa maassa.

Kazakstanin mitta tuli täyteen, kun Cohen juonsi äskettäin Borat-hahmossaan MTV Europe Music Awards -gaalan Lissabonissa. Borat saapui gaalaan Air Kazakhin helikopterilla, jota ohjasi yksisilmäinen, vodkaa siemaileva lentäjä.

- Emme pidä mahdottomana, että herra Cohen tekee tätä jonkin tahon poliittisesta määräyksestä. Tavoitteena on esittää Kazakstan ja sen kansa halventavassa valossa, maan ulkoministeriön edustaja Jerzhan Ashykbajev kommentoi.

- Varaamme oikeuden mihin tahansa oikeustoimiin estääksemme uudet pilat, ministeriön edustaja tähdentää.

Aiemmin Borat-hahmo on muun muassa väittänyt, että kazakstanilainen viini valmistetaan käyttämällä hevosen virtsasta. Yhdysvalloissa Borat oli joutua lynkatuksi, kun hän esitti stadionin urheiluyleisölle oman versionsa jenkkien kansallislaulusta.

(MTV3-STT-Reuters)

Lue myös:

    Uusimmat