Mainos

Kaurismäki Oscar-gaalan järjestäjille: Emme ole juhlatuulella

Elokuvaohjaaja Aki Kaurismäki ei aio osallistua sunnuntaina järjestettävään Oscar-gaalaan maailmanpoliittisen tilanteen vuoksi. Myöskään Kaurismäen tuotantoyhtiö Sputnik Oy ei lähetä edustajaansa paikalle. Kaurismäen elokuva Mies vailla menneisyyttä on ehdolla parhaan ulkomaisen elokuvan palkinnon saajaksi.

Ohjaaja kiittää eilen päivätyssä kirjeessään Yhdysvaltain elokuva-akatemiaa kutsusta tilaisuuteen, mutta arvelee, että myös akatemiassa ollaan tietoisia siitä, ettei tällä hetkellä eletä ihmiskunnan historian kunniakkaimpia hetkiä. -Minä tai kukaan muukaan Sputnik-yhtiöstä ei voi osallistua Oscar-gaalaan samaan aikaan, kun Yhdysvaltain hallitus valmistelee rikosta ihmiskuntaa vastaan häpeämättömien taloudellisten intressien takia. -Näistä syistä me emme ole juhlatuulella. Kaurismäki toivoo, ettei päätöstä osallistumattomuudesta tulkita eleeksi Elokuva-akatemiaa tai Yhdysvaltain kansalaisia vastaan. -Se on yksinkertaisesti moraalinen - vaikkakin vain hiekanjyvän arvoinen - valinta tässä hullussa maailmassa.

-Elokuvan pitäisi elää - mutta se mahdollisuus pitäisi antaa myös irakilaisille siviileille; lapsille, naisille ja miehille, Kaurismäki päättää kirjeensä. Tuottaja Ilkka Mertsola Sputnikista kertoo, että yritys sanoutuu irti kaikista gaalaan liittyvistä järjestelyistä. Yhtiössä ei esimerkiksi puututa lainkaan siihen, kuka ottaisi vastaan parhaan palkinnon, mikäli Mies vailla menneisyyttä sen voittaisi. -Luultavasti elokuvan amerikkalainen levittäjä järjestää asian jollakin tavoin.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.