Mainos

Kauppalaivan kauhunhetki Välimerellä: Törmäys ydinsukellusveneen kanssa

Yksi Britannian uusimmista ja tekniikaltaan edistyksellisimmistä ydinsukellusveneistä on seisonut Gibraltarin satamassa sen jälkeen, kun alus törmäsi kauppalaivaan harjoitustehtävän aikana tiistaina, uutisoi Britannian yleisradioyhtiö BBC.

Yhdistyneen kuningaskunnan merivoimat kertoo ryhtyneensä tutkimaan onnettomuuden syitä välittömästi sen jälkeen, kun HMS Ambush -sukellusvene ”törmäsi hipaisten” laivaan Britannian merentakaisen alueen rannikolla, Välimerellä. Välikohtaus sattui tiistaina noin kello 13.30 paikallista aikaa.

Brittiviranomaisten mukaan sukellusvene sai törmäyksessä ”joitain ulkoisia vahinkoja”, mutta kaikki aluksen miehistön jäsenet selvisivät onnettomuudesta vammoitta. Myös aluksen voimanlähteenä toimiva ydinreaktori säilyi vahingoittumattomana.

– Sukellusvene kärsi joitain ulkoisia vahinkoja, mutta ydinreaktorissa ei ole kerrassaan mitään vahinkoja, eikä yksikään aluksen miehistöstä loukkaantunut onnettomuudessa, Britannian puolustusministeriön verkkosivuilla tiedotetaan.

Vaurioitunut sukellusvene 1,9 miljardin arvoinen

Sukellusveneeseen osunut kauppalaiva selvisi Britannian viranomaisten mukaan törmäyksestä vahingoittumattomana.

– Olemme yhteydessä kauppalaivaan, ja tähän mennessä näyttäisi siltä, että siihen ei ole tullut vahinkoja.

Britannian laivaston mukaan vahingoittuneeseen sukellusveneeseen tehdään vielä jatkotutkimuksia mahdollisten turvallisuusuhkien kartoittamiseksi. 

Gibraltarille saapuneesta sukellusveneestä otetut kuvat näyttävät, että aluksen torni on vaurioitunut.

Sukellusveneen kerrotaan olevan tuttu näky Gibraltarilla. Edellisen kerran se nähtiin alueella kesäkuussa.

Torpedoilla ja Tomahawk-ohjuksilla aseistettu HMS Ambush -sukellusvene on 97 metriä pitkä ja yli 1,9 miljardin euron arvoinen. Edistyneellä tekniikalla varustetun sukellusveneen tarvitsee nousta pinnalle vain harvoin sillä aluksen ydinreaktorit toimivat käynnistyksen jälkeen ilman lisäpolttoainetta 25 vuoden ajan ja tuottavat kaiken aluksessa tarvitun ilman ja veden.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.