Mainos

Kauniit purkit ja purnukat

Keittiön kodikkuutta ja järjestelmällisyyttä saadaan helposti lisättyä pienillä sievillä säilytyspurkeilla. Erilaiset purkit ja purnukat kuuluvat lähes jokaisen kodin tarvikevalikoimaan.

Purkkeja voi ostaa joko uusina tai tehdä ihania löytöjä kirpputoreilta tai vaikkapa isovanhempien vinteiltä. Vanhoja purkkeja voi ehostaa pesemällä ja kiillottamalla ne ensin kunnolla. Lopuksi niihin voi askarrella kauniit etiketit, joihin voi aina tarvittaessa kirjoittaa, mitä purkki pitää sisällään. Hillopurkkien kannet voi lisäksi päällystää pienellä tilkkupalalla ja silkkinauhalla.

Purkita herkut!

Keittiön kuivatuotteet voi pakata kätevästi erikokoisiin säilytyspurkkeihin ja purnukoihin. Niissä tuotteet pysyvät suojassa valolta sekä vanhempia taloja kiusaavilta tuholaisilta. Siivoamalla keittiön kaapit ja järjestelemällä kuivatuotteet purkkeihin säästyy ensinnäkin tilaa, ja lisäksi siistit purkkirivit ovat ilo silmälle.

Hilloille ja marjoille sopivat purkit tulee pestä hyvin ennen käyttöönottoa. Näin marjat ja sienet pysyvät hyvässä kunnossa pakastamisen ajan. Oikein säilötyistä marjoista ja hilloista on iloa pitkäksi aikaa. Mikä onkaan ihanampaa kuin paistaa lettuja tai pannukakkua ja laittaa päälle itse tehtyä hilloa koleina talvi-iltoina!

Ilmettä keittiöön

Kaupoista löytyy toinen toistaan sievempiä tai trendikkäämpiä säilytyspurkkeja. Jokainen voi käytännössä valita juuri oman kodin tyyliin parhaiten istuvat purkit ja purnukat. Toinen pitää enemmän talonpoikaistyylisistä tai romanttisista, kun taas toinen saattaa pitää enemmän yksinkertaisemmista purkeista.

Purkkeja ei aina ole tarvis piilottaa keittiönkaappien sisälle. Näyttävät purkit voi sijoittaa kauniisti esille esimerkiksi keittiön pöytätasolle tai avohyllyyn. Olivatpa purkit sitten esillä tai piilossa, niihin on aina hyvä panna etiketit, joista selviää helposti purkin sisältö.

Muuntautumiskykyiset purkit

Erikokoiset ja näköiset purkit toimivat myös erinomaisina keittiötarviketelineinä. Avonaisiin purkkeihin voi sijoittaa esimerkiksi aterimet, kauhat, lastat ja muut usein käytössä olevat tarvikkeet. Purkeista ne ovat saatavilla helposti ja nopeasti, ja kokonaisuus on lisäksi hauskan näköinen.

Sieviin purkkeihin, etenkin peltipurkkeihin, voi myös istuttaa lempiyrttejään. Vihreät yrtit tuovat keittiöön pirteää lisäilmettä sekä raikkaan yleisvaikutelman.

Teksti: Johanna Tamminen / Mediafocus
Kuvat: Asko, Futureimagebank, Iittala, Marimekko

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.