Mainos

Kaukainen planeetta näyttää maapallon julman lopun - rautaa sataa taivaalta ennen lopullista tuhoa

0:10

Maapallon kohtalo vaikuttaa nykytietämyksen perusteella lohduttomalta.

Aurinko tulee arviolta 7,5 miljardin vuoden päästä korventamaan pienen maapallomme ennen omaa tuhoutumistaan.

Tutkijat ovat saaneet väläyksen maapallon julmasta kohtalosta tutkittuaan 600 valovuoden päässä sijaitsevaa KELT-9b -kaasuplaneettaa. Kyseinen eksoplaneetta kiertää emotähteään 30 kertaa lähempänä kuin Maa kiertää Aurinkoa. Planeetan toinen puoli on aina lukittuneena emotähteensä päin. Planeetan valoisan puolen lämpötila on noin 4000 astettta.

Jopa metallit höyrystyvät planeetan superkuumassa ilmakehässä. Metallihöyryt tiivistyvät ja planeetalla esiintyykin rautasateita.

Forbesin sivuilla kerrotaan, että 7,5 miljardin vuoden päästä maapallon toinen puoli lukittuu KELT-9b:n tavoin kohti laajenevaa Aurinkoa. Aurinkoa kohti oleva puoli planeetastamme lämpenee 2200 asteeseen, jolloin kivet alkavat sulaa. Maapallolle muodostuu sulaa magmaa sisältäviä meriä ja myrskyt kuljettavat höyrystyneitä metalleja kohti planeettamme pimeää puolta, missä höyryt tiivistyvät piiskaaviksi metallisateiksi.

Auringon jatkaessa laajenemistaan maapallo tulee höyrystymään lähes kokonaan ja lopulta Aurinko tulee nielaisemaan mahdolliset planeettamme rippeet. 

Ihmisten ei ole kuitenkaan syytä vaipua toivottomuuteen. Onneksi ihmisellä on miljardeja vuosia aikaa keksiä keinot selvitä ankarassa universumissa.

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja