Kauhistuttaako aamuinen peilikuva? Näin peität huonojen yöunien merkit!

Huonosti nukutut yöt ja arjen kiireiden verottamat liian lyhyet kauneusunet näkyvät helposti kasvoissa. Miten väsymyksen merkit saa selätettyä käden käänteessä?

Oletko kärsinyt viime aikoina uni- tai nukahtamisvaikeuksista, tai ovatko zombit seuranneet sinua painajaisissasi? Huonojen yöunien ei tarvitse pilata koko päivää, eikä väsyneiden kasvojen suhteen tarvitse luovuttaa! Oikeilla vinkeillä on mahdollista päästä eroon kasvoihin helposti heijastuvista väsymyksen merkeistä.

Kuori ihosi huolella

Yön aikana iho kuoriutuu luonnollisesti: kuolleet ihosolut varisevat pois ja aamulla kasvot näyttävät raikkaammilta. Jos yöunet ovat jääneet vähäisiksi, voi silmää huijata huolellisella kuorinnalla.

Aamulla huonojen yöunien jälkiä voi paikkailla helposti kevyellä kuorinnalla. Jos ihon kuorii aamulla kevyesti, voi luoda illuusion hyvistä yöunista, kun kasvot näyttävät raikkailta.

Käy kylmässä suihkussa

Pitkien yöunien jälkeen herää usein virkeänä. Jos unista on joutunut nipistämään, on tämä vaikutus helppo saada aikaan myös toisella tapaa.

Vaikka kylmä suihku ei välttämättä kuulosta etenkään huonosti nukutun yön jälkeen houkuttelevalta, ovat suihkun vaikutukset kaiken sen vaivan arvoiset. Viileä suihku heti aamusta lisää verenkiertoa kasvoissa ja vartalossa. Kiihtynyt verenkierto tuo kasvoille toivottua pirteämpää hehkua.

Suihkuveden lämpötilana laskeminen jo muutamalla asteella virkistää hurjasti. Sen lisäksi, että viileä suihku saa kasvot näyttämään pirteämmiltä, on olokin virkeämpi suihkun jälkeen.

Kosteuta ihosi huolella

Iho kärsii unenpuutteesta siinä missä kroppakin. Unenpuute vaikuttaa helposti ihoon kuivattaen tätä. Kun olemus on jo valmiiksi väsynyt, ei kuiva iho ainakaan paranna kokonaiskuvaa. Tästä syystä kannattaa kiinnittää erityishuomiota ihon kosteutukseen, jos yöunet ovat jääneet vähälle.

Käytä vähemmän meikkivoidetta

Kun iho tuntuu elottomalta etenkin huonojen yöunien jälkeen, ei oikea ratkaisu tähän ole suinkaan aimo annos meikkivoidetta. Sen sijaan, että väsyneille kasvoille levittäisi entistä enemmän voidetta, on meikkivoiteen käytön kanssa syytä olla erityisen tarkkana. Kun iholle levittää vain kevyen kerroksen voidetta, on lopputulos raikkaampi ja iho vähemmän tunkkaisen näköinen. Kokeile vaikkapa kevyempää BB- tai CC-voidetta!

Myös puuterin käytön kanssa on syytä olla erityisen tarkkana, jos haaveilee raikkaammasta olemuksesta huonojen yöunien jälkeen. Jos puuteria levittää tasaisesti kasvoille silloin, kun iho ei hehku kauneimmillaan, tulee lopputuloksesta helposti samea. Kun kasvot ovat väsyneet, voi mielikuvaa raikkaasta lookista korostaa pihtailemalla puuterin kanssa.

Taivuta ripsesi

Ripsien taivuttaminen avaa katsetta ja on oikea piristysruiske väsyneeseen olemukseen. Kun yöunet ovat jääneet vähälle, saa olemukseen hurjasti apua yksinkertaisesta meikkivinkistä.

Vaikka olisi tavallisesti tottunut käyttämään vain ripsiväriä, on ripsentaivuttajan käyttö väsyneen aamun pelastus. Nopea taivutus tuo ilmeeseen yllättävän paljon piristystä.

Kokeile vaaleaa meikkikynää

Vaalean meikkikynän visiitti oman alaluomen sisäpinnalla peittää hyvin verestävien silmien punaisuutta. Jos yö ei ole sujunut suunnitellun auvoisesti, voi esimerkiksi nuden värisen meikkikynän sisärajaus tuoda ilmeeseen toivottua pirteyttä.


Lue myös:


AVA

Lähde: Allure

Kuvat: Shutterstock

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja