"Katso, tässä on minun korvani!" – Saksalaislehti muisteli, kuinka Niki Laudan raju pila sai jenkkitoimittajan pois tolaltaan

Saksalaislehti Süddeutsche Zeitung Magazin on kunnioittanut Niki Laudan poismenoa julkaisemalla pätkän F1-legendan ja häntä Rush-elokuvassa näytelleen Daniel Brühlin haastattelusta.

Lauda oli tunnetusti elokuussa 1976 erittäin pahassa onnettomuudessa Nürburgringin radalla. Hän sai tilanteesta muun muassa vakavia palovammoja, mutta teki kuitenkin sensaatiomaisen paluun F1-kisoihin vain puolitoista kuukautta myöhemmin.

Lauda kertoi saksalaislehdelle vuonna 2013, kuinka hän palasi Brühlin kanssa onnettomuuspaikalle yhdysvaltalaistoimittajien pyynnöstä. Anekdootti paljastaa, että Lauda osasi suhtautua rajuun onnettomuuteen mustalla huumorilla.

– Kyseessä oli yksi yhdysvaltalainen aamuohjelmien juontajista. He tulivat Nürburgringille, ja tämä pitkä vaalea nainen halusi tehdä haastattelun onnettomuuspaikalla. He ajattelivat: "Oi, hän varmaan itkee, ja siitä tulee todella tunteikas hetki!" aloitti Lauda.

– Olin kuitenkin ottanut hotellin aamiaiselta mukaani pienen voisarven ja laittanut sen nurmelle. Nainen aloitti: "Herra Lauda, miltä tuntuu olla täällä…" Vastasin: "Hei, hetki", ja kävelin pari askelta nurmella. Hän kysyi: "Mitä sinä oikein teet?” Sanoin: "Katso, tässä on minun korvani!" Se riitti hänelle, ja hän meni aivan sekaisin. Koko juttu piti kuvata alusta saakka, tarinoi Lauda lehdelle kuusi vuotta sitten.

Lauda voitti F1-urallaan kolme maailmanmestaruutta.

Alla SZ Magazinin twiitti.

Lue myös:

    Uusimmat